Persoane în scaun cu rotile, UMILITE în ultimul hal la concertul Roxette FOTO

 

Concertul de joi seara, de pe Cluj Arena, nu a fost lipsit de momente penibile din cauza proastei organizări.

O tânară cu insuficiență renală cronică din localitatea Oțelu Roșu, dependentă de un scaun cu rotile, fan Roxette, a fost nevoită să aștepte o oră până când cineva a găsit soluția genială de acces  în stadion, curat românească. După ce a stat circa 15 minute la scările de acces ca cineva să vină să o ajute să urce pe rampa mobilă, Ionela a ajuns împreună cu mama ei la Tribuna 2, deși biletul era pentru Tribuna 1.

Eu m-am dus să intru cu ea și după ce am ajuns sus utilizând rampa, mi-au spus că nu pe acolo se face accesul la Tribuna 1, acolo fiind Tribuna a doua. Am așteptat o ora si au venit 6 indivizi pentru a găsi soluția de a trece de la o tribuna la alta pentru că era un gard despărțitor. Unul dintre ei a venit cu o solușie și a tăiat poarta cu flexul pentru a putea trece de la Tribuna a doua la Tribuna întai. Nu au deschis-o cu cheia pentru că nu aveau. Nici nu cred că s-au gândit la problema asta când mi-au vândut biletul tribuna greșită”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta.

Problemele pentru cei care s-au străduit să-i ducă pe tineri dependenți de dializă au apărut cu câteva săptămâni înainte de concert. "Acum trei săptămâni am procurat mai multe bilete pentru câțiva tineri dependenți de dializă, m-am interesat care sunt condițiile de acces și pentru persoanele dependente de un cărucior, am aflat în primul rând că nu au gratuitate la concertul Roxette, deși cred că este ilogic ca cineva care nu ocupă un loc, să plătească aerul pe care îl respiră.

Umilința a continuat atunci, când, în ciuda asigurărilor primite din partea organizatorilor, intrarea la concert s-a transformat într-un șir lung de bâlbe care au culminat cu blocarea rampei de acces, Ionela fiind cărată pe brațe la ieșirea din stadion. Show -ul făcut de Roxette a șters însă, sper impresia umilințelor la care am fost supuși acești tineri, de un personal luat complet pe nepragătite”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta.

 

Biletul pentru persoana imobilizată în scaunul cu rotile a costat 115 lei.

 

Potrivit site-ului oficial al Cluj Arena, stadionul are o capacitate de peste 30 000 de locuri, din care aproximativ 600 pentru VIP, peste 700 clasa VIP standard și 87 de scaune pentru categoria Very VIP. De asemenea, sunt puse la dispoziție 32 de locuri pentru persoanele cu dizabilități.

 

Organizatorii concertului ROXETTE si-au batut joc de fani! Mii de oameni au asteptat cel putin o ora la coada pentru o apa

Comentarii Facebook