Pericol pentru utilizatorii WhatsApp și Facebook Messenger. Un virus vă poate lua banii din cont



Potrivit specialiștilor în securitate de la Kaspersky Lab anunțî că un nou troian face ravagii în rândul utilizatorilor de Android.

Un troian extrem de periculos poate afecta clientii a nu mai putin de 30 de banci, daca acestia fac plati folosind aplicatiile pentru Android, au descoperit cercetatorii de la Kaspersky Lab, care sustin ca acesta ar fi "unul dintre cei mai periculosi troieni bancari" creat pentru dispozitivele cu sistemul de operare de la Google, scrie yoda.ro.

Troienii din familia Acecard pot sa fure mesaje text sau voce ale bancii si pot suprapune ferestre false peste aplicatiile oficiale pentru a simula pagina de login din dorinta de a obtine informatiile personale despre cont.

Mai mult, acestea interactioneaza si cu aplicatii populare de pe Android, pentru a fura date de autentificare. Printre ele se numără WhatsApp, Viber, Instagram, Facebook, Twitter, Gmail, Skype, PayPal, Google Play si Google Music.

Specialistii in securitate cibernetica au cateva recomandari pentru utilizatori, pentru a fi mai bine protejati de astfel de amenintari informatice:

Sa nu descarce aplicatii din Google Play sau din alte surse daca au suspiciuni in privinta lor;

Sa nu intre pe pagini suspecte si sa nu dea click pe link-uri suspecte;

Sa instaleze o solutie de securitate de incredere pe dispozitivele mobile;

Sa se asigure ca au antivirusul updatat atat pe telefonul mobil, cat si pe computer.

Comentarii Facebook