Percheziții la Cluj pentru trafic de mașini de lux. Patru clujeni sunt suspectați că furau mașini din Italia



Polițiștii de la IPJ Alba au efectuat mai multe percheziții domiciliare la patru persoane din județul Cluj, bănuite trafic de autoturisme de lux, sustrase din Italia.

În această dimineaţă, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Alba, cu spijinul poliţiştilor I.P.J. Cluj, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 9 percheziţii la domiciliile a patru persoane din judeţul Cluj, bănuite de trafic de autoturisme de lux, sustrase din Italia”, se arată într-un comunicat al IGPR.

De asemenea, sunt puse în executare şi patru mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunilor de tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, instigare la uz de fals şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform cercetărilor efectuate până acum de oamenii legii, în perioada 2013 - 2014, membrii grupului infracţional, cu complicitatea mai multor cetăţeni italieni, ar fi introdus pe teritoriul României 5 autoturisme de lux, an de fabricaţie 2012 şi 2013, sustrase din Italia.

După înmatricularea în România, doi dintre membrii grupării ar fi înstrăinat autoturismele unor terţe persoane, inducându-le în eroare cu privire la provenienţa acestora şi înşelându-le cu sumele de bani plătite pentru achiziţionarea autoturismelor.

Prejudiciul cauzat este estimat la 520.000 de lei.

Cele patru persoane vor fi conduse la sediul I.P.J. Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Comentarii Facebook