Miercuri 24 Aprilie

Percheziții la Cluj, București și alte două județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciile trec de 4 milioane de lei


Polițiștii efectuează, joi dimineață, o serie de percheziții în Cluj, București, Alba și Mehedinți, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudicii de peste 4.000.000 de lei.

La data de 25 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 8 percheziţii în judeţele Alba (1), Mehedinţi (2), Cluj (3) şi în municipiul Bucureşti (2)”, informează IGPR.

Conform oamenilor legii, activitățile se desfășoară la locuințele a 3 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea, ce au ca obiect principal de activitate servicii de publicitate.

Din cercetări au rezultat indicii faptul că, în perioada 2012 - 2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament de tip fantomă şi restituite plătitorului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 4.230.623 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Comentarii Facebook