Percheziții în țară și străinătate la o grupare de proxeneți. Racolau fete din Cluj și alte 4 județe și se trimiteau în Spania



Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții în România și Spania, pentru destructurarea unui grup infracțional, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor.

La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – B.T. Dâmbovița, au efectuat 6 percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Olt și Teleorman, la persoane bănuite constituirea unui grup infracțional, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor”, informează IGPR.

Conform oamenilor legii, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi racolat tinere de pe raza județelor Dâmbovița, Cluj, Teleorman, Olt și Constanța, pe care le-ar fi exploatat prin practicarea prostituției, pe teritoriul Spaniei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat o armă de foc neletală, 58 de cartușe, 10 telefoane mobile, bani, înscrisuri, documente și alte mijloace de probă.

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul unității de parchet, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

De asemenea, tot în această dimineață, polițiștii români împreună cu cei spanioli au efectuat 7 percheziții la locuințele din Madrid și Oviedo – Spania ale unor persoane bănuite în cauză.

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Comentarii Facebook