Pensiile politistilor in rezerva, taiate cu pana la 50%! VEZI cat a "incasat" Grigore Blaga, fostul comandant al IPJ Cluj


Pensiile fostilor angajati ai Ministerului de Interne au fost diminuate cu 50%. Fostul sef al IPJ Cluj, Grigore Blaga, a pierdut aproape jumatate din pensie.

Cei care si-au luat luni, 10 ianuarie, pensiile au suferit un soc. Fostul comandant al Politiei Cluj, colonelul Grigore Blaga, a declarat ca veniturile i-au fost diminuate de la 3.500 de lei la 2.100 de lei.

"Am primit luni pensia si este taiata la jumatate. Am primit cu 1.400 d lei mai putin fara nicio explicatie. Marti urmeaza sa ne intalnim si sa stabilim ce sa facem. Este anormal asa ca vrem sa dam in judecata Ministerul de Interne la CEDO sau in justitia clujeana", a declarat pentru Stiri de Cluj colonelul in rezerva Grigore Blaga, fostul comandant al IPJ Cluj.

Fostul comandant al Penitenciarului Gherla, Ioan Roman, a pierdut la pensie 2.200 de lei, de la 4.200 de lei la 2.000 de lei.

Colonelul Ioan David, fostul sef al Sectiei 1 de politie din Cluj Napoca, incaseaza tot o pensie de 2.000 de lei, dupa ce in luna decembrie incasa 3.400.

Un fost ofiter criminalist din cadrul Politiei Judetene, care lua in decembrie o pensie de 2.300, dupa recalculare a incasat 1.800 de lei.

Politistii in rezerva nu stiu ce se intampla pentru ca nimeni nu le-a explicat de ce le-au fost taiate pensiile si in functie de ce venit au fost recalculate.

 

Surse din cadrul Casei de Militare de Pensii a Ministerului de Interne au precizat pentru Stiri de Cluj ca toate pensiile politistilor au fost reclaculate pe baza salariului minim pe economie, fara sa se mai tina cont de vechimea in sistem si salariul incasat de catre acestia.

 

"Timpul pentru recalculare a fost extrem de scurt si nu au putut fi recalculate toate pensiile. Astfel, toate pensiile au fost recalculate in functie de salariul minim pe economie, iar, in lunile care vor urma, fiecare dosar va fi reanalizat si va fi fixata pensia care va fi achitata", au precizat sursele citate.

 

Comentarii Facebook