Miercuri 17 Aprilie

Pelerinaj greco-catolic la Cluj, de Sfanta Maria

Credinciosii greco-catolici participa miercuri la un pelerinaj prin centrul Clujului, cu ocazia sarbatorii Nasterii Maicii Domnului.

 

Procesiunea, care va fi condusa de PS Florentin Crihalmeanu, episcopul de Cluj-Gherla, va porni de la Catedrala Schimbarea la Fata la ora 9.00. Convoiul va ajunge la ora 10.00 la Manastirea cu hramul Maicii Domnului, unde va fi primit de Maica Benedicta si de preotul Cristian David. In curtea manastirii, va fi apoi oficiata Sfanta Liturghie, in cadrul careia subdiaconul Mihai Navrotchi va fi "ridicat la rangul preotiei".

 

"Comunitatea surorilor din Congregatia Maicii Domnului care traieste la manastire petrece cu multa emotie si bucurie aceasta sarbatoare. Fiecare sarbătoare mariană este precedata de o zi sau de mai multe zile de rugaciune si meditatie mai intense. Surorile se roaga si pentru cei care urmeaza sa calce pragul manastirii, pentru ca Bunul Dumnezeu sa le asculte cererile cele spre mantuire si sa le implineasca rugaciunile inaltate prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria", a spus maica Maria Letitia.

Comentarii Facebook