Pedofilul francez, prins in flagrant la Dej, cere sa fie audiat prin video-telefon de frica autoritatilor din Romania!


Pedofilul francez care a fost prins de politisti in timp ce intretinerea reletii sexuale cu doi adolescenti in Dej a solicitat Curtii de Apel Cluj sa il audieze prin video-telefon. Thierry Fayard se teme de autoritatile din Romania.

Francezul a fost condamnat de Tribunalul Cluj la un an si sase luni de inchisoare, dar a facut apel atat el, cat si parchetul. Cauza este judecata acum de magistratii de la Curtea de Apel Cluj.

Aparatorul lui Thierry Fayard a anuntat ca cetateanul francez refuza sa vin in Romania de frica autoritatilor si a cerut audierea lui prin video-telefon.

Instanta a refuzat aceasta solicitare, iar Thierry Fayard va trebui sa vina la urmatoarea infatisare.

Avocatul francezului a depus o recomandare din partea unui inginer de la NASA.

"Am avut deosebita placere sa fac primul stagiu practic al carierei mele profesionale impreuna cu doctorul si inginerul Thierry Fayard. Era coordonatorul unui proiect instrumentat de Centrul National de Studii Spatiale pentru studiul asupra pulsarilor. Chiar si astazi, dupa cei zece ani de experienta in conceperea si fabricarea de instumente astronomice in cadrul diferitelor mari institutii cum ar fi IAC si NASA, apreciez ca pregatirea teoretica si cea practica pe care dr. Fayard mi le-a oferit este de o deosebita importanta pentru cariera mea profesionala si m-a ajutat de nenumarate ori la reusita proiectelor de care m-am ocupat", scrie in recomandare Miguel Charcos Llorens, inginer al NASA si profesor la Universitatea din Florida.

Thierry Fayard este profesor in astronomie si a fost arestat la inceputul anului 2009, intr-o camera de hotel din Dej, in timp ce intretinea relatii sexuale cu doi elevi de 15 si 16 ani.

Ancheta a dovedit ca francezul a fost de mai multe ori in Dej in perioada 2008 - 2009 si ca a intretinut relatii sexuale cu mai multi adolescenti, platindu-i cu bani sau bunuri scumpe.

Judecatoria Dej a fost blanda cu Thierry Fayard si l-a condamnat la 3 luni de inchisoare cu executare, dar sentinta a fost atacata si in martie 2010 a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu executare, pentru pedofilie.

Comentarii Facebook