Pe aici nu se trece! In Cluj-Napoca exista intersectii semnalizate cu cedeaza trecerea din toate directiile - VIDEO

Soferii clujeni trebuie sa fie mai inteligenti ca cei din restul tarii, pentru ca trebuie sa stie regulile de circulatie , sa aiba un spirit de observatie mai bun si sa faca si deductii logice. Totusi, unele intersectiile din oras ii baga in ceata, pentru ca au cedeaza trecerea din toate partile.


Un astfel de caz este intalnit la intersectia strazilor Aron Densusianu si Tache Ionescu, unde, din orice parte vii, dai de un indicator rutier cedeaza trecerea. Mai mult, semnele sunt desenate si pe strada , ca sa nu existe "semne" de intrebare.

 

Situatia i-a uimit pana si pe politisti, care stiau ca drumul cu prioritate este Aron Densusianu si Tache Ionescu e cu cedeaza trecerea. "O sa inspectam situatia si vom vedea care este situatia la fata locului. Colegii mei mi-au transmis ca drumul cu prioritate este Densusianu", a declarat pentru Stiri de Cluj comisarul Daniel Graur, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

 

Potrivit Codului Rutier "in intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta NUMAI in cazul in care doua vehicule urmeaza sa se intalneasca, fiecare intrand in intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii".  Prin urmare, nici macar legiuitorul nu a prevazut situatiile in care se intalnesc patru masini care vin de pe drumuri semnalizate la fel si care toate ar trebui sa cedeze trecerea.

 

De exemplu, in cazul in care patru masini se intalnesc in aceasta intersectie, toti soferii vor ceda trecerea si vor astepta.  Soferul care ar trebui sa treaca primul potrivit regulii prioritatii de dreapta nu o va face decat dupa momente bune de analiza a situatiei, pentru ca el intalneste in intersectie cedeaza trecerea si nu se asteapta catusi de putin sa aiba, de fapt, prioritate.

 

Soferii care trec prin intersectie se opresc si se minuneaza. "Consider ca nu e semnalizata deloc. Probabil ca au avut semne in plus si cineva a avut o afacere de facut, ca se  platesc semnele astea.  In mod normal incerc sa cedez, dar vad ca e si acolo si s-ar putea sa sosim patru si sa stam toti patru si sa ne uitam ca prostii unul la altul", a spus unul dintre soferi pentru Stiri de Cluj.

"Au fost situatii in care luna de luna gardul a fost distrus si m-am pomenit cu masina in curte. Situatii in care din fericire nu era nimeni in curte in zona, incat accidentele astea au fost cu distrugeri teribile ale masinilor cu masini rasturnate", a declarat Horia Rosianu, care locuieste pe strada Aron Densusianu, chiar in intersectie.

Legat situatia confuza, barbatul sustine ca "anomalia prezenta este mult mai mica decat tampenia care era inainte. Tampenia romanilor care nu respectau nimic. Ceva trebuia facut! Trebuia descurajat romanul cu masini foarte puternice, care face legea peste tot, de a opri cumva intr-o intersectie. Am discutat-o si cu domnul viceprimar si, cu siguranta s-a discutat si la politie. Aceasta varianta pare mai oprima pentru ca transforma intersectia in intersectie in care se obliga asigurarea prioritatii de dreapat, ca intr-o intersectie nesemnalizata", a mai spus locatarul, multumit de faptul ca de o luna si jumatate nu mai sunt accidente.

Indicatoarele cedeaza trecerea au fost amplasate in intersectie in luna iunie. Situatia nu este unicat, pentru ca in cartierul Andrei Muresanu sunt mai multe zona semnalizate din toate directiile, in care soferii trebuie sa opreasca si sa "gandeasca".

 

 

Comentarii Facebook