Paznicul din ziua jafului de la BT: "Constitutia fizica a celor doi inculpati corespunde cu cea a celor care au intrat in banca"

Paznicul sucursalei Banca Transilvania din Manastur, care a fost jefuita in 13 februarie 2009, si una dintre casiere au fost audiati astazi la Tribunal.

?

"Constitutia fizica a celor doi inculpati corespunde cu cea a celor care au intrat in banca", a spus astazi in fata instantei paznicul Budusan Ilie Florin. "Erau un pic mai inalti ca mine, aveau cam 1,70-1,75 metri, as putea spune ca erau atletici, unul dintre ei era mai scund", a mai spus paznicul. Acesta a precizat ca amandoi erau imbracati in haine de culoare inchisa.

?

"Unul dintre ei m-a electrocutat de doua ori, odata dupa ceafa si apoi la cap. M-a intins pe burta si a stat tot timpul in spatele meu. Am aflat de la casiera ca i-au dat o palma", a povestit Budusan in fata instantei.

?

Tot astazi a fost audiata si casiera Filip Olimpia Gabriela. "Cel care a intrat in casierie avea o inaltime ca si mine (n.red.-1,70 metri), avea forta si, cu siguranta, nu era gras. Nu a vorbit nimic cu mine, s-a dus direct la al cel de-al doilea ghiseu din cele cinci, care era principal si avea cei mai multi bani. A luat toti banii din sertar: 246.650 de lei", a spus femeia.

?

De la inceputul anchetei, casierita si-a schimbat declaratiile in ceea ce priveste inaltimea atacatorilor. Initial, in faza de urmarire penala, a spus ca e vorba de doi barbati de 1,85 metri, apoi ca acestia aveau doar 1,80, iar acum 1,70 metri.

?

Procesul in care Dan Andrei Hosu si Bogdan Baciu sunt acuzati de comiterea jafului de la Banca Transilvania a inceput in 20 aprilie. Cei doi tineri au fost retinuti la finalul lunii ianuarie sub acuzatia de talharie. Procurorii sustin ca cei doi au patruns in data de 13 februarie 2009 in sucursala Bancii Transilvania din cartierul Manastur si au disparut in 66 de secunde cu suma de 70 de mii de euro.

Comentarii Facebook