Patru tone de făină și tărâțe confiscate la Cluj



Poliţiştii de investigare a fraudelor au confiscat 3.000 kg de făină şi 1.000 kg de tărâţe, în valoare de circa 5.000 lei, comercializate fără îndeplinirea condiţiilor legale, iar patronul societății comerciale a primit o amendă de 20.000 lei.

În urma verificărilor efectuat de polițiști s-a stabilit ca la punctul de lucru al societăţii nu se ţine o evidenţă zilnică a producţiei şi nu se întocmeau toate documentele prevăzute de lege pentru comercializarea legală a produselor de panificaţie.

Totodată, reprezentantul societăţii nu a putut justifica legal provenienţa cantităţilor de făină şi tărâţe identificate în depozitul punctului de lucru.

În acest context, a fost aplicată o amendă contravenţională de 20.000 lei, conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Cele 3.000 kg de făină şi 1.000 kg de tărâţe de grâu depistate, în cuantum de aproximativ 5.000 lei, au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării.

Comentarii Facebook