Patru școli din Florești au cabinete medicale moderne, dar stau ÎNCHISE. Copiii cu scarlatină nu pot fi tratați

 

O situație halucinantă are loc în comuna Florești, unde Primăria a amenajat patru cabinete medicale în 2 școli și 2 grădinițe, dar care nu pot fi folosite. 

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a dezvăluit că municipalitatea a amenajat acest cabinete medicale pentru a respecta normele europene, dar s-a lovit de un amănunt nebănuit: ”Nu pot fi făcute angajări în aceste cabinete”.

 

Nu are rost să mă mai zbat pentru altceva. Am făcut patru cabinete medicale la școli și la grădinițe, dar de la București nu îmi aprobă lista de personal. Am nevoie de un medic și asistente medicale. Într-una dintre aceste unități de învățământ, la Cetatea Fetei, avem cazuri de scarlatină, dar nu avem personal să se ocupe de copii. Este ceva de speriat. Ministerul Sănătății trebuie să deblocheze posturile, dar suntem tot între hârtii, fără o soluție”, a precizat primarul Horia Șulea.

 

Cele patru unități de învățământ cu cabinete medicale sunt Școala Gimnazială ”Gheorghe Șincai”, grădinița de pe strada Horea, Școala din Luna de Sus și grădinița de la ANL, de la Cetatea Fetei.

 

Noi avem mare nevoie de aceste cabinete școlare pentru că și numărul de copii este în creștere. Numai în 2013, la biroul de stare civilă din Florești au fost înregistrați 500 de copiii. Numărul este în creștere și avem nevoie de personal medical. Este nevoie numai de o semnătură de la nivelul guvernului”, a mai spus Horia Șulea.

 

Edilul a precizat că va continua demersurile pentru deblocarea posturilor, mai ales că la nivel local sunt fonduri pentru plata acestor medici și asistente.

Comentarii Facebook