Patru rectori, printre care si cel al UBB Cluj, Andrei Marga, impotriva asumarii raspunderii pe Legea educatiei

Rectorii a patru mari universitati din tara cer autoritatilor sa adopte Legea educatiei "pe cai normale" si sa renunte la asumarea raspunderii Guvernului.

 

Rectorii fac parte din Consortiul Universitaria si sunt de la Universitatea de Vest Timisoara, ASE Bucuresti, UBB Cluj si Alexandru Ioan Cuza Iasi.

 

"In legatura cu intentia primului ministru de a adopta legile educatiei prin mecanismul raspunderii guvernamentale, ne vedem datori sa afirmam cu toata energia ca in nicio tară din UE nu s-au adoptat legi ale educatiei prin mecanismul discutabil al raspunderii guvernamentale, fara dezbatere parlamentara si dezbatere publica", se arata in comunicatul de presa semnat de rectorii celor patru universitati.

 

Rectorii cer autoritatilor sa se inainteze spre adoptarea unei legislatii "pe caile normale intr-o democratie europeana". Ei sustin ca niciun proiect legislativ nu face fata problemelor actuale ale invatamantului. "Este nevoie de un alt proiect de lege, iar elaborarea acestuia este de competenta ministrului educatiei in functie", sustin rectorii in comunicat.

 

Guvernul a decis ca isi va asuma rapsunderea in Parlament pe Legea educatiei. Membrii Coalitiei de la guvernare sunt nemultumiti de faptul ca legea este blocata in Comisia de invatamant a Senatului.

Comentarii Facebook