Patru magazine de vise inchise de inspectorii primariei clujene. Plante etnobotanice interzise nu au fost gasite


Patru magazine de vise au fost inchise in urma unui control facut de Primaria municipiului Cluj-Napoca. Motivul: nu aveau orar de functionare avizat de administratia locala.

Verificarile au inceput simultan la cele patru magazine de vise de pe strazile Piezisa nr. 4, Eroilor nr. 12, Piata Unirii nr. 18 si complexul Minerva din Manastur. La control au luat parte pe langa inspectorii Primariei, lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO), inspectorii DSP Cluj, cei ai Oficiului pentru Protectia Consumatorilor si Garda Financiara.

Activitatea "shop" -urilor a fost sistata pe 30 de zile pentru ca nu detin orare de functionare, iar proprietarul magazinelor amendat cu 1.500 de lei pentru fiecare magazin.

Unitatile sunt detinute de SC Planto Calm SRL din Bacau, care nu a primit autorizatie de functionare din partea primariei.

La magazinul de pe strada Eroilor, ofiterii BCCO au gasit substantele S One Pur si Bonsai, dar acestea nu se gasesc pe lista substantelor interzise. adoptata de Guvern prin Ordonanta de Urgenta.

 

Nici unul dintre magazinele verificate nu comercializat plante etnobotanice din lista de 36 interzise prin hotaraea Guvernului. Comerciantii s-au adaptat si au inventat noi substante care sunt la fel de nocive.

Comentarii Facebook