Patru magazine de vise din Cluj Napoca, amendate si inchise de politistii comunitari cu 10.000 de lei


Patru magazine de vise din Cluj Napoca au fost amendate cu cate 2.500 de lei de politistii comunitari, pentru ca vindeau ilegal plante etnobotanice. Activitatea acestora a fost suspendata.

"Politia Comunitara a notificat, luni, cele sase magazine de vise asupra adoptarii HCL care prevede interzicerea functionarii acestora incepand cu 1 decembrie pe o raza de doi kilometri de scoli si biserici. Magazinele erau somate sa se conformeze prevederilor acestei hotarari. Marti a avut loc un control, iar patru dintre cele sase magazine au fost amendate cu cate 2500 de lei pentru ca functionau si s-a dispus suspendarea, pe loc, a activitatii", a declarat Iulia Persa, seful Biroului Mass-Media din Primaria Cluj Napoca.

Din cele sase magazine, numai patru au fost gasite deschise, iar celelalte doua au tras oblonul pe durata controlului.

Este vorba despre magazinele de pe Bulevardul Eroilor, pe strada Ion I. C. Bratianu, strada Ciobanului si in statia RATUC Minerva, din cartierul Manastur.

Magazinele de vise nu mai au voie sa functioneze din 1 decembrie, in Cluj Napoca, la o distanta mai mica de 2 kilometri de unitatile de invatamant.

"Din 1 decembrie, in Cluj Napoca este interzisa comercializarea, detinerea si distributia produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic, pe o rază de doi kilometri fata de unitatile de invatamant, lacasurile de cult si institutiile religioase din municipiu. Masura a fost luata pentru stoparea comercializarii substantelor care aduc atingere sau pun in pericol viata si sanatatea populatiei, ordinea si linistea publica", a declarat primarul Sorin Apostu, la adoptarea deciziei.

Amenzile care sunt aplicate magazinelor sunt cuprinse intre 2.000 si 2.500 de lei.

Comentarii Facebook