Patru kilograme de mercur, gasite in casa unui barbat din Turda! VIDEO - IMAGINI PERCHEZITIE


Politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au gasit in locuinta unui barbat din Turda 4 kilograme de mercur, depozitat intr-un recipient din plastic.

Politistii l-au depistat in 27 aprilie pe Claudiu C. de 43 ani din Turda, suspectat ca ar detine ilegal mercur. In urma verificarilor s-a stabilit ca acesta i-a dat spre pastrare cantitatea de 4 kilograme de mercur unui cunoscut, Valer R., de 43 de ani.

"In 28 aprilie, politistii au gasit la domiciliul lui R. Valer de 43 ani din Turda un recipient din plastic avand capacitatea de 500 ml care contine cantitatea de aproximativ 4 kg. mercur. C. Claudiu a declarat ca a gasit cantitatea de mercur in urma cu aproximativ 5 ani in subsolul imobilului unde locuieste, declarand ca substanta a apartinut tatalui sau, in prezent decedat", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

Surse judiciare precizeaza ca cel mai probabil mercurul provine de la fostele Uzine Chimice Turda, care s-au inchis dupa 1989 si de unde au disparut importante cantitati de mercur.

 

Cei doi barbati sunt cercetati pentru nerespectarea regimului substantelor periculoase.

Comentarii Facebook