Patronul de la Diesel încearcă să convingă că fumatul e benefic. Contestă legea anti-fumat

 

Patronul de la Diesel, Mircea Buteanu, a postat un test controversat pe Facebook, în care militează pentru menținerea localurilor pentru fumători.

 

Iar tam-tam-ul ăsta cu fumatul!

 

Se doreşte interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise. De ce doar în cele închise? Pe trotuar, la semafor, în staţiile de autobuz, pe plaje, în faţa blocului sau oriunde altundeva unde spaţiul este chiar PUBLIC, ADICĂ AL TUTUROR, este mai puţin nociv fumatul? Ce este acest spaţiu public? Ce este un spaţiu privat? Cum se definesc ele? Când, despre un spaţiu privat, care se adresează unui grup de oameni, se poate afirma că încalcă drepturile celorlalţi indivizi, care nu fac parte din grupul respectiv? Localurile exclusive pentru femei sunt legale? Dar interzicerea accesului bărbaţilor în aceste localuri este legală? Plajele pentru nudişti sunt legale? Păi cum rămâne cu copiii, dar cu cei care consideră nudismul imoral şi nociv şi-şi doresc, poate, şi ei, să se intindă pe acea plajă? Etc, etc, etc? Şi atunci de ce să fie interzise localurile pt fumători? De ce această lege să nu permită, aşa cum permite cea actuală, să existe şi localuri pentru fumători? EXCLUSIV PENTRU FUMĂTORI. Fumatul, este el dăunător întregii societăţi? Se cheltuiesc multe resurse publice din cauza fumatului? Păi atunci să-l interzicem, împreună cu alcoolul, cu multe feluri de mâncare nesănătoasă, cu sexul liber, cu maşinile care depăşesc 60 km/h, cu sporturile extreme, cu sedentarismul(fiecare să aducă dovada pentru cele 30 de minute de mişcare pe zi) şi cu multe, foarte multe, altele. De ce să nu mergem până la capăt?”, a scris Buteanu pe Facebook.

 

Eu nu dau like pentru ca nimic din acest text nu ma convinge ca fumatul este benefic! Cand o sa vad un articol care sustine cu argumente logice fumatul...am sa zic BRAVO, hai sa lupt pentru o cauza care merita!!!”, i-a transmis un aproapiat.

 

Cluburile de la subsol, la fel ca si Diesel, ar fi serios afectate de legea anti-fumat. Un astfel de local ar trebui să asigure un spațiu pentru nefumători, iar aceștia să aib= un mediu propriu, fără a intra în contact cu fumătorii.

Comentarii Facebook