Patronul Cridov, un milionar clujean, ARESTAT! Cumpăra facturi false de la firmele fantomă ale romilor din Gilău

 

UPDATE

 

Patronul societății de construcții Cridov SA, Cristian Mureșan, a fost arestat la domiciliu. Tribunalul Cluj a mai dispus ca Emanuel Rostaș și Adrian Mateaș să fie arestați preventiv pentru 30 de zile.

 

De asemenea, Alin Luca și Titu Rostaș au primit control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

--------- 

Patronul firmei de construcții Cridov SA, Cristian Mureșan, este acuzat de procurori că lua facturi de la firmele fantomă ale țiganilor din Gilău și Florești. 

 

Sunt cercetate în stare de reținere cinci persoane, doi oameni de afaceri și trei romi, acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

Conform unor surse judiciare, oamenii de afaceri reținuți sunt Cristian Mureșan, patronul firmei Cridov SA, Gheorghe Adrian Mateaș, din Bistrița Năsăud.

 

Aceștia sunt acuzați că au cumpărat facturi fiscale de la firme fantomă, controlate de cei trei romi, pentru a-și deduce în mod ilegal cheltuieli, TVA și impozit pe profit, în valoare de 1.5 milioane de euro. Procurorii au reținut-o inițial și pe soția lui Cristian Mureșan, dar a fost eliberată sub control judiciar, pentru a avea grijă de cei doi copii ai familiei.

 

Cei trei țigani prinși sunt Titu Rostaș, Alin Raul Luca și Emanuel Rostaș sunt acuzați că au furnizat facturile pentru a prejudicia statul cu 1,5 milioane de euro. 

 

Surse judiciare susțin că cei trei țigani fac parte din clanul condus de bulibașa Rudi Varga din Gilău. Acesta a fost și el prezent la Tribunalul Cluj pentru a vedea ce se întâmplă. S-ar părea că unul dintre cei reținuți este chiar fiul lui Rudi Varga. 

 

Bulibașa Rudi Varga a devenit celebru după ce a dat în judecată statul român și a câștigat returnarea cantității de 11 kg de aur confiscate de comuniști. 

 

Firma Cridov are 100 de angajați și a câștigat lucrări cu statul în ultimii ani. Compania a asfaltat drumurile din comuna Florești și a terminat lucrările la drumul Răchițele - IC Ponor. Societatea a avut un cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și un profit de 148 de mii de lei.

Comentarii Facebook