Patronul Carbochim Cluj a murit în condiții suspecte în Iordania

 

Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat la şase ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de mituirea chestorului Dan Fătuloiu, a murit.

 

Chelu era dat în urmărire internaţională și a murit la un spital din Iordania, unde era interat în comă renală, scrie Evz.ro.

 

Cătălin Chelu a murit în noaptea de duminică spre luni, la ora 3:00, din cauza unui stop cardio-respirator. Patronul Carbochim se refugiase în Iordania, după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare.

 

Cătălin Chelu era asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, fiind trimis în judecată în decembrie 2010, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Curtea de Apel Bucureşti l-a găsit vinovat de tentativa de a-l mitui pe fostul secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestorul Dan Fătuloiu, căruia i-a promis iniţial un milion de euro, apoi 50 de mii de euro, două maşini de lux şi un teren. Fătuloiu trebuia să intervină pentru a-l scăpa pe Chelu și pe apropiați ai acestuia de dosare penale.

 

Cătălin Chelu a cumpărat acțiuni la Carbochim Cluj în 2011.

Comentarii Facebook