Patron clujean amendat cu 10.000 lei pentru comercializare ilicită de material lemnos. Marfa i-a fost confiscată



Patronul unei societăți comerciale din Cluj a fost amendat de 10.000 lei ăn urma unui control de specialitate, iar 40 m.c. de cherestea, în valoare de 16.000 lei i-au fost confiscați.

La data de 28 iulie, poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj - Serviciul de Investigare a Fraudelor au efectuat controale de specialitate pentru prevenirea şi combaterea delictelor comise în domeniul silvic, repectiv pe linia depozitării, transportului şi a comercializării materialului lemnos.

În acest context a fost verificată activitatea comercială desfăşurată de către un agent economic la punctul de lucru din Cluj-Napoca, cu principal obiect de activitate achiziţionarea şi comercializarea materialului lemnos.

Oamenii legii au constatat, în momentul controlului, că la punctul de lucru erau comercializaţi 43 de metri cubi de cherestea molid pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta avize de însoţire sau alte documente echivalente acestora, din care să rezulte provenienţa materialului lemons.

În baza celor constatate, agentului economic i s-a aplicat o amendă contravenţională de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.Totodată, cei circa 43 de metri cubi de cherestea, în valoare de aproximativ 16.000 de lei, au fost confiscaţi.

Poliţiştii continuă controalele pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, activităţi ce pot constitui premise ale unor fapte mai grave, precum evaziunea fiscală, astfel încât să se asigure comunităţii clujene un climat comercial corespunzător.

Comentarii Facebook