Patriarhul Daniel la Cluj! Prea Fericitul oficiaza slujba inchinata Sfantului Nicolae VIDEO


Patriarhul Daniel oficiaza la catedrala mitropolitana liturghia arhiereasca inchinata sarbatorii Sfantului Nicolae. De la ora 13.00, Prea Fericitul va inaugura Muzeul Mitropoliei Clujului.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului aniverseaza 90 de ani de la reinfiintare si intronizarea primului intaistatator al Eparhiei Clujului, episcopul Nicolae Ivan.

In 6 decembrie, este sarbatorit Sfantul Nicolae, cunoscut ca protector al celor acuzati pe nedrept, al calatorilor, al fetelor nemaritate, mireselor si al copiilor mici.

 

Legenda spune ca Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sarmane din orasul sau natal si le-a dus zestre, noaptea, fara sa fie vazut. Tatal lor dorea sa le vanda, pentru a face bani, dar Sfantul Nicolae a aflat despre aceasta nenorocire si, tot noaptea, a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Aceasta a putut sa se marite si la fel s-a intamplat in urmatorii ani si cu surorile ei, care au reusit sa se aseze la casele lor.

De atunci si pana acum, Sfantul Nicolae trece in noaptea de 5 spre 6 decembrie pe la copii si le lasa cadouri, fara a li se arata.

 

La finalul slujbei, Patriarhul Daniel a inaugurat Muzeul Mitropoliei Clujului, situat la subsolul catedralei mitropolitane.

Comentarii Facebook