Pățania unui clujean cu un polițist de la rutieră, înghețat de frig, pe Calea Turzii: Voi ce i-ați fi spus?

 

Un clujean a fost oprit pe Calea Turzii de un polițist de la rutieră, înghețat de frig, care avea nevoie de ajutor.

 

Nu stiu daca cunoasteti sentimentul acela cand ti-e dat ceva o singura data sa ai ceva timp de 2 minute din intreaga ta viata dupa care sa dispara ca si cum n-a fost niciodata si sa nici nu sti daca se va mai repeta vreo data. Coboram din Faget pe la ora 22.30, linistit cu masina usor aburita, dupa un meci frumos de fotbal la -6.5 grade, cand la mijlocul drumului spre casa, pe Calea Turzii, un politist de la circulatie, (dupa chipiu si vesta) imi face semn sa opresc. Trag pe dreapta, dau usor geamul jos.

 

-Buna seara!

-Buna seara, daca va rog frumos, ma puteti ajuta si pe mine pana mai jos?

-Cum sa nu? Va rog!

 

Pana imi ocoleste masina ca sa intre, imi pun centura gandindu-ma: Cum sa conduc cu politistul in dreapta si sa nu am centura pusa? In fine, intra Domnul politist in masina mea, si il intreb pana unde sa il duc. El imi spune ca trebuie sa ajunga putin mai jos, sa il las unde pot ca de-acolo se descurca. Domnule politist, ii zic eu balbait de o mica emotie dar ma tin bine si nu ma pierd, va duc unde doriti. Cand mai prind eu o astfel de ocazie sa...? Sa ajutati un om al politiei romane... Da, confirm eu cu un zambet satisfacator, sa ajut un om al politiei romane.

 

Incerc sa intru in discutie cu el, dar surprinzator, nu stiu ce sa ii spun. Simt in mine ca as vrea sa ii pun o mie de intrebari insa nimic nu mi se contureaza pe limba. Printre alte mici si slabe vorbe sesizeaza pe bordul masinii ca sunt -6.5 grade. Imi dau seama ca i-a fost cam frig, ca nu ii e usor, iar el cu o oarecare demnitate imi spune: Stiti, din afara aratam poate frumos, dar sa stiti ca nu e usor. Pe vremea asta nici etilotestul nu functioneaza. 

 

Ajung cu el la destinatie, imi multumeste frumos, iese din masina si gata. S-a dus!

 

Domnule politist, v-as fi dus pana in Floresti! Asa o juma’ de ora, pentru ca dupa ce v-ati dat jos din masina mea, as fi vrut sa va spun atatea... As fi vrut sa va spun in primul rand ca va respect de fiecare data. Chiar si atunci cand gresesc si iau amenda. Ca stiu ca nu va este usor. Sa stati in drum indiferent de vreme. Ca ninge, ca ploua, ca e soare dogoritor, sau -6.5, -10, -20 de grade, sa vina si cate un smecher sa faca pe desteptul, sa fiti injurati, si batjocoriti, nu va este usor, dar v-as fi spus in seara asta ca sunteti printre putinii oameni ai tarii care pot schimba sistemul. V-as fi spus ca trebuie sa nu va dati batuti. Ca nu putem trai fara voi. Orasul, tara ar fi un haos fara prezenta voastra in el. Ca nu vi se merita de multe ori sa indurati atatea, dar o faceti cu devotament. Stiu, poate nu sunteti perfecti nici voi, nu neg acest lucru, sunteti oameni nu roboti, dar rolul vostru in lume este vital. 

 

Dumnezeu sa fie cu voi!

 

Un exercitiu: Daca in masina ta ar intra o persoana foarte importanta, pe care o respecți enorm, timp de 2 minute, ce i-ai spune?”, a relatat Nicu Drăgan, pe contul său de Facebook.

Comentarii Facebook