Miercuri 24 Aprilie

Păsările Clujului în direct. Activitatea unei ”familii” de vânturel roșu este transmisă VIDEO

 

O asociație din Cluj transmite LIVE imagini din cuibul unei familii de vânturel roșu, un prădător urban. 

 

Asociația “Apáthy István Egyesület” invită pe toată lumea să urmărească momente intime din viața unei perechi de vânturel roșu pe pagina  internet a proiectului “Păsările Clujului în direct.

 

Imaginile sunt transmise în direct, zi și noapte de o cameră web, amplasată în dreptul unui cuib de vânturel situat sub acoperișul unui bloc din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca. Camera nu este amplasată foarte aproape de cuib pentru a nu deranja păsările și datorită orientării sale sudice, imaginea este mai vizibilă după masă. 

 

Vânturelul roșu este una dintre numeroasele specii de păsări (pescăruș, pițigoi, huhurez, ciocănitori), care s-a adaptat condițiilor urbane și formează parte integrantă a biodiversității orașelor și a vieții noastre. Este o specie diurnă, un răpitor de zi, care contribuie semnificativ la reducerea populațiilor de insecte, rozătoare mici, a broaștelor, șopârlelor fiind protejat atât de legislația europeană cât și de cea națională. 

 

Obiectivul proiectului realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca este sensibilizarea publicului larg față de biodiversitatea urbană, în special față de păsările citadine. Proiectul susține candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

 

Vezi AICI imaginile.

Comentarii Facebook