Părinții de la Liceul Gheorghe Șincai se opun mutării elevilor de la școala centrală. Urmează cei de la Emil Racoviță

 

Părinții de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” au organizat o ședință de protest pentru a spune că se opun mutării elevilor din școala din centrul Clujului.

 

Protest ad-hoc al părinților elevilor claselor primare de la Liceul Teoretic "Gheorghe Sincai" împotriva controversatei propuneri de mutare a claselor primare in alte locatii! Desi, in momentul in care am intentionat sa intram in curtea liceului, pentru a nu ingreuna traficul din centru, si asa sufocat, ni s-a comunicat ca putem intra numai pe la intrarea secundara, cea de pe Str. Baba Novac, aici surpriza... portile inchise! Si uite asa am fost tintuiti in fata portilor ferecate si pazite de doi agenti de politie! Ne-am organizat si ne-am regrupat in incinta Centrului de Cultura Urbana "Bastionul Croitorilor", unde am reusit sa punem pe hartie nelamuririle si raspunsurile noastre la propunerea conducerii liceului!”, au scris părinții pe Facebook.

 

Este vorba despre elevii din ciclul primar, care ar urma să învețe în alte clădiri din Mărăști, care vor fi asimilate de Liceul Gheorghe Șincai.

 

Părinții acuză că mutarea se face pentru a decongestiona traficul din centrul orașului, fiind cunoscut faptul că mașinile blochează la orele amiezii strada Avram Iancu. 

 

În plus, ei spun că au investit bani în renovarea sălilor de clasă și nu sunt de acord să le fie mutați copiii în altă parte. 

 

Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că s-a luat această măsură pentru Liceul ”Gheorghe Șincai” și pentru Colegiul Național ”Emil Racoviță”, la cererea celor două conduceri. ”Copiii din clasele primare vor sta împreună, fără a mai intra în contact cu cei mari. Nu este normal ca un copil de 6 ani să vadă ce fac cei de 18 ani. Școlile au cerut alte spații, iar acum le-au primit. Conducerile vor lua decizia mai departe”, a spus Cuibus.

 

Șeful ISJ Cluj susține că spațiile în care vor fi mutați cei mici sunt în apropierea celor actuale și că mutarea se va face treptat.

Comentarii Facebook