Parcul eco-rustic La Butuci, redeschis pe malul Somesului, langa podul Garibaldi FOTO

 
Parcul eco-rustic "La Butuci" a fost redeschis dupa ce s-au terminat lucrarile de extindere a acestuia, lucrari efectuate de Fundatia Comunitara Cluj si alte asociatii.

Printre participantii la eveniment de inaugurare s-au numarat si 15 copii proveniti din familii defavorizate, beneficiari ai programelor derulate de Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie (FRCCF). Acestia au primit din partea Provident ghiozdane complet echipate.

Parcul La Butuci a fost reamenajat, redecorat si extins cu ajutorul a 40 de voluntari din Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc (OST) si Provident, care au instalat noi piese de mobilier, un suport pentru catarari cu plasa si un panou de proiectie in amfiteatru, pentru care au fost necesar lemn de molid (4 metri cubi), pus la dispozitie gratuit de catre Directia Silvica Cluj. Proiectul a fost implementat in parteneriat cu Asociatia pentru Turism Activ Cluj.

"Dupa ce anul trecut clujenii au ales infintarea primului parc eco-rustic din oras, tot ei au avut cuvantul pentru a-l extinde si a-l imbogati cu noi spatii destinate intregii familii. Fundatia Comnunitara Cluj incurajeaza implicare fiecarui cetatean in initiativele care au schimba in bine orasul nostru", a declarat Simona serban, directorul executiv al Fundatiei Comunitare Cluj.

Parcul La Butuci a fost construit de la zero in toamna lui 2010 de catre OST, in urma concursului de idei "Fiecare parc are povestea lui", organizat de FCC impreuna cu Provident. Parcul cuprinde un mini-amfiteatru, precum si un complex de leagane, jardiniere, mese de sah si bancute, pentru care s-au folosit materiale naturale, cu exceptia unor bucati montate doar pentru sustinerea elementelor de siguranta ale structurilor din lemn.

"Am revenit la Cluj pentru o noua implicare in programul Fiecare parc are povestea lui, fiind impresionati de succesul de care se bucura acest proiect si de implicarea oamenilor minunati de aici. La Butuci este creatia clujenilor si este deja un brand local. Suntem onorati ca am putut contribui la acest succes", a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania.

Noile elemente de decor au fost alese de clujeni, in urma unor consultari publice realizate de voluntarii OST, pentru continuarea proiectului.

"Cele mai bune idei apar atunci cand oamenii lucreaza impreuna si ne bucuram ca eforturile noastre au primit ecouri valoroase si din partea clujenilor. La chestionarul cu privire la reamenajarea parcului au participat peste 40 de persoane si am fost surprinsi de sugestiile ingenioase, dar realiste ale persoanelor consultate", a declarat Diana Bobis, coordonator resurse umane OST.

Parcul La Butuci este situat in cartierul Grigorescu, pe malul Somesului, la circa 100 de metri de podul Garibaldi, pe un teren pus la dispozitie de catre Primaria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook