Paramedicii SMURD vor fi pregatiti la Cluj in conditii occidentale! VEZI ce a declarat Raed Arafat, "parintele" SMURD - VIDEO


Paramedicii SMURD vor fi instruiti la Cluj in conditii occidentale in cadrul Centrul Regional de Pregatire SMURD, ce va fi realizat din redirectionarea a 2% din impozit pe venitul global.

Contractul a fost semnat de medicul Raed Arafat, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii si presedinte al Fundatiei SMURD, si generalul Vasile Somlea, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj.

In Centrul Regional de Instruire pentru Paramedicii SMURD Cluj va fi investita suma de circa 150.000 de euro, bani care sunt asigurati de Fundatia SMURD si care provin din redirectionarea a 2% din impozit pe venitul global.

Medicul Raed Arafat a declarat ca la centrul de la Cluj, care va fi amenajat in curtea ISU, de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, vor putea fi instruiti paramedici din Cluj si judetele invecinate.

 

"Am colectat doi la suta pe plan national, colectarile au mers foarte bine la Cluj, Mures, Bucuresti. Ca proiecte, s-a mers pe echipare, pe proiecte mici, acum ne gandim la proiecte mari, de importanta, unul din aceste lucruri fiind centrele de instruire pentru paramedici", a declarat Raed Arafat, care a anuntat ca astfel de centre functioneaza deja la Mures, Timisoara, Craiova, Bucuresti, Galati si Iasi.

Directorul SMURD Cluj, Nicolae Moldovan, a declarat ca centrul va fi functionat in circa noua luni.

"Deja au beneficiat in centre mai multe persoane din afara structurilor ISU, la Iasi, Mures, Bucuresti si la Cluj, de la voluntari si autoritati publice locale. Prioritate are personalul SMURD, dar pot veni si alti oameni, poate fi un curs facut altfel, dupa specificul fiecaruia, acest lucru s-a mai facut. Instructorii sunt pregatiti, cinci instructori, si nu va fi o problema sa porneasca centrul. Oamenii care vin la instructie vin si stau o luna, doua luni. Centrul va avea spatii de pregatire, cazare, servit masa, va fi un minicentru cu toate functionalitatile unde 12-16 oameni pot sta pentru doua luni. Necesitatile de pregatire sunt mari si vor fi si reevaluari, tot in centru. Pregatirea va fi una generala, pe care o fac toti in tara, formatorii au fost instruiti in acelasi centru, vor fi cursuri teoretice, practice, simulari, descarcerare, evaluari, reevaluari, va rezolva si problema voluntarilor, e pacat de entuziasmul lor sa nu ii lasi sa munceasca", a declarat Nicolae Moldovan.

Comentarii Facebook