Pacientul care il acuza pe chirurgul Stefan Florian ca i-a uitat un bisturiu in coloana a mai primit o lovitura. Instanta i-a respins pretentiile materiale


Ionel Nistor l-a dat in judecata pe chirurgul Stefan Florian si i-a cerut daune morale de 400.000 de euro pentru ca in 2004 i-a uitat un bisturiu in apropiere de coloana vertebrala. Judecatoria Cluj-Napoca i-a respins cererea de daune.

"Sunt decis sa lupt mai departe in ciuda acestei decizii care sfideaza realitatea. Am avut de suferit in urma operatiei de acum 6 ani cand Florian mi-a uitat acolo un bisturiu, dar judecatorii sunt de partea lui pentru ca are rude in randul magistratilor", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro Ionel Nistor.

Oradeanul a fost operat in 2004 la Clinica de Neurochirurgie din Cluj, de o echipa de medici condusa de chirurgul Stefan Florian. Barbatul a fost externat si dupa circa un an a inceput sa se simta rau. "Am inceput sa ma simt rau si aveam o umflatura si o roseata la spate in zona in care a fost operatia. Am facut o radiografie si mi s-a vazut acolo un varf de bisturiu. Am plecat la Bucuresti, unde am fost operat si mi s-a scos varful de bisturiu de langa coloana vertebrala", a povestit Nistor pe scurt drama prin care a trecut.

El l-a dat in judecata pe Stefan Florian la Judecatoria Cluj-Napoca si i-a cerut daune materiale si morale in valoare de 400.000 de euro. "Sunt niste bani prin care sa fiu despagubit pentru trauma prin care am trecut. Am ramas fara loc de munca si am datorii foarte mari. Sotia mea lucreaza si este singura care sustine familia", a mai spus Ionel Nistor.

Avocatul lui Stefan Florian, Mihaela Burzo, a declarat ca judecatorii au facut dreptate pentru ca nu erau justificate aceste pretentii financiare. Burzo a mai spus ca Ionel Nistor s-a pensionat pentru ca suferea si de alte boli.

Stefan Florian a declarat in fata instantei in timpul unei infatisari cu usile inchise ca nu exclude posibilitatea ca un varf de bisturiu sa fi fost scapat in timpul operatiei. Chirurgul a mentionat totusi ca interventia s-a derulat in maxima urgenta, pentru ca starea de sanatate a lui Ionel Nistor era grava. Florian a mai adaugat ca pacientul nu s-a prezentat nici macar la consult dupa doua saptamani de la operatie.

Avocatul reclamantului, Emil George Niculescu, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca va face recurs la decizia Judecatoriei Cluj-Napoca. La randul sau Ionel Nistor a spus ca procesul trebuie stramutat pentru ca Stefan Florian are rude in randul magistratilor, este vorba de judecatorul Valentin Mitea, de la Curtea de Apel Cluj, cu care este cumnat.

"Sunt rude si de aceea trebuie mutat procesul pentru ca nu voi obtine castig de cauza la Cluj. Voi face plangere si la Haga, unde voi cere si o expertiza medicala, pentru ca numai astfel mi se va face dreptate. De asemenea, voi face plangere si impotriva judecatorilor si procurorilor care sunt implicati in acest caz", a incheiat Ionel Nistor.

Comentarii Facebook