Organizatorul de petreceri tehno, Botezatu, reținut pentru trafic de droguri

 

Organizatorul de petreceri tehno, Botezatu Andru, reținut pentru trafic de droguri în Piatra Neamţ, dar şi în alte judeţe – Iaşi, Bacău, Constanţa şi Cluj.

 

La data de 27.08.2018 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Botezatu Andru, pentru săvârşirea  infracţiunilor  de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată, introducere fără drept în ţară de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată,  deţinere fără drept de droguri de risc şi de mare risc, pentru consum propriu.

 

În fapt, s-a reţinut că inculpatul Botezatu Andru a achiziţionat on-line droguri de mare risc, respectiv amfetamină, MDMA, LSD, prin intermediul platformei de căutare Dark Net.

 

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpatul avea ca principală activitate organizarea de petreceri tehno în cluburi de pe raza municipiului Piatra Neamţ cât şi în alte judeţe – Iaşi, Bacău, Constanţa şi Cluj.

 

Cu aceaste ocazii, inculpatul Botezatu Andru era însoţit de mai multe persoane de sex feminin care introduceau în cluburi drogurile de mare risc, respectiv ecsatsy, iar ulterior le predau inculpatului care le comercializa către consumatori, aproximativ 50 – 60 pastile ecstasy la un eveniment organizat, preţurile fiind cuprinse între 80 - 100 lei bucata.

 

La data de 27.08.2018 inculpatul Botezatu Andru a fost prins în flagrant în timp ce ridica de la un oficiu poştal, două plicuri ce conţineau 215 comprimate de Ecstasy, 2 timbre impregnate cu LSD, precum şi un gram de cocaină.

 

Inculpatul va fi prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Neamţ.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale cu sprijinul  Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii Facebook