Organizatia de tineret AIESEC Cluj-Napoca incepe promovarea Clujului prin proiectul "Cluj Effect"


Proiectul "Cluj Effect", organizat de AIESEC Cluj-Napoca, incepe in 23 aprilie si se va desfasura la Cluj-Napoca pe parcursul a sase saptamani. De-a lungul timpului vor avea loc mai multe actiuni de promovare a orasului.

Pe parcursul a celor sase saptamani proiectul "Cluj Effect" va aborda teme precum: arhitectura, traditiile, viata studenteasca, evenimente din Cluj, mentalitati si stereotipuri si mixul cultural.

Prima saptamana din proiect, 23-29 aprilie, este destinata Arhitecturii clujene. Activitatile din aceasta saptamana vor fi un tur architectural al Clujului care se va desfasura pe parcursul a trei zile, un treasure hunt care va testa cunostintele acumulate si  expozitia fotografica gazduita de Zorki Photo Café, care va cuprinde cele mai reusite fotografii din timpul saptamanii. Tot in aceasta saptamana va fi organizat si un concurs, care se va desfasura pe toata perioada proiectului, cu tema "How do you see yourself as a Romanian?". Castigatorii vor fi desemnati in data de 20 mai.

In perioada 30 aprilie-6 mai, va fi saptamana destinata Traditiilor din Cluj-Napoca. Activitatile principale vor consta in cursuri interculturale, o zi la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca si o seara traditionala pentru tinerii internationali veniti in cadrul proiectului. In data de 5 mai va avea loc o expozitia fotografica in Uptown Café, care va prezenta unele dintre cele mai artistice fotografii.

In data de 6 mai va avea loc un concert folk cu intrare gratis. Invitatii vor fi Emeric Imre, Magda Puskas si alti artisti care au dat farmec acestui oras prin creatiile lor.

A treia saptamana de proiect ne aduce in prim plan Viata Studenteasca a Clujului. Astfel ca, vor avea loc cursuri interculturale, activitati de voluntariat in alte organizatii non-guvernamentale si participarea la un proiectul national "Let's do it Romania!".

In aceasta saptamana, tinerii internationali vor petrece o zi cu un student pentru a surprinde prin fotografii o zi din viata cotidiana a acestora.

In data de 13 mai va avea loc la Bastionul Croitorilor, expozitia fotografica in cadrul careia vor fi prezentate fotografii din cadrul saptamanii anterioare.

Intrati AICI pentru mai multe detalii despre priectul "Cluj Effect".

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook