Orășelul Copiilor se deschide în 2 iunie, în Parcul Central

 

Orășelul Copiilor se deschide în 2 iunie, în Parcul Central, unde copiii vor putea vedea un ”oraș în minuatură”, cu toate instituțiile de rigoare.  

 

Duminică, 2 iunie 2013, între orele 12:00 – 18:00, copiii cu vârsta între 7 şi 14 ani sunt aşteptaţi în Parcul Central din Cluj-Napoca pentru a participa la ”Orăşelul copiilor”. În cadrul evenimentului se va organiza un ”oraş în miniatură”, unde vor fi prezente principalele instituţii ale statului: Primăria, Poliţia, Pompierii, Spitalul, Banca, Jandarmeria,  Poşta, Şcoala, Biserica, Crucea Roşie, Biblioteca, Teatrul, Muzeul, Supermarketul, Grădiniţa, Club Alpin, Aeroport,  Piaţa, Filarmonica precum şi un stand al Asociaţiei Studenţeşti AMiCUS, unde copiii vor putea afla despre alte proiecte de voluntariat organizate de asociaţie.

 

Deschiderea oficială a ”orăşelului” va avea loc la ora 13:00, în prezenţa primarului municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, care va tăia panglica inaugurală.

 

Scopul proiectului este de a educa şi orienta copiii pentru a înţelege rolul lor într-o societate europeană, iar obiectivele propuse sunt acelea de a dezvolta conştiinţa socială a copiilor, de a informa cu privire la rolul fiecărei instituţii în stat, precum şi de a încuraja tinerii să se implice în acţiuni de voluntariat”, au precizat reprezentanții Asociaţiei Studenţeşti AMiCUS.

 

Copiii vor avea posibilitatea să cunoască atribuţiile şi rolul fiecărei instituţii în parte, explicate pe înţelesul lor, într-un mod atractiv, prin demonstraţii sau oferire de servicii, vizita constituindu-se de fapt într-un traseu pe care copiii îl vor parcurge într-o ordine anume. Ei vor porni de la ”Primărie”, unde vor primi un ”buletin” care va conţine datele personale şi care va fi completat pe măsură ce aceştia vor vizita standurile.

 

Proiectul ”Orăşelul copiilor ” este o iniţiativă a Asociaţiei Studenţeşti AMiCUS. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Şcolar Cluj şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie al judeţului Cluj. 

Comentarii Facebook