Miercuri 24 Aprilie

Opt spitale din Cluj au fost amendate de pompieri cu 13.500 de lei

 

Opt spitale din Cluj au fost amendate de pompieri, in urma unui control declansat dupa tragedia de la maternitatea Giulesti.Unitatile sanitare amendate nu aveau detectoare de incendiu.

 

Seful ISU Cluj, generalul Vasile Somlea, a declarat in cadrul Colegiului Prefectural ca au fost controlate 18 unitati, intre care 8 spitale din Cluj-Napoca, trei institute nationale, 6 municipale si orasenesti, dar si un centru de sanatate.

"Am constatat 129 de deficiente si am aplicat 13 amenzi, cinci avertismente si opt amenzi in valoare de 13.500 de lei", a spus generalul Vasile Somlea.

 

Pompierii si inspectorii DSP Cluj care au participat la control in perioada 23 august - 2 septembrie au gasit spitale in care nu era asigurat iluminatul de rezerva pentru evacuarea in caz de incendiu si nu existau detectoare de fum.

Neregulile au fost gasite la Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. dr. Octavian Fodor", Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic CFR, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Institutul Oncologic si Institutul Inimii "Nicolae Stancioiu".

Comentarii Facebook