EXCLUSIV: Consilierul personal al ministrului Culturii este platit de doua ori din bani publici

Consilierul personal al ministrului Culturii, Theodor Paleologu, este si pe statele de plata ale Operei Nationale din Cluj-Napoca, acuza conducerea sindicatului din institutie.

 

Gheorghe Gadea, liderul de sindicat din Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca, a declarat pentru stiridecluj.ro ca Demeter Andras, consilierul personal al ministrului Theodor Paleologu, a fost platit incepand din luna ocombrie cu 1.500 de lei pe luna.

 

"Are contract de management cu Opera din Cluj-Napoca. Am vazut chiar eu documentul pentru a ma convinge, pe care scrie ca Demeter Andras este platit ca si persoana fizica autorizata. Nu vad de ce ar fi platit pentru a conduce institutia, eu ma intreb daca actualul director nu este in stare", a mai spus Gheorghe Gadea pentru Stiri de Cluj.

 

Sindicalistii sustin ca Demeter Andras este cel care a promovat un proiect de lege privind grila de salarizare prin care "dadea liber sa se incheie contracte pe perioada determinata". Gheorghe Gadea a mai adaugat ca doar dupa ce sindicalistii si-au exprimat nemultumirea proiectul a cazut, altfel "ar fi fost pus in practica si multi dintre noi ar fi trecut de pe perioada nedeterminata, pe contracte pe termen limitat".

 

Conducerea Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca neaga faptul ca l-ar fi platit in vreun fel de consilierul personal al ministrului Culturii, Theodor Paleologu. Acestia au mai mentionat ca Demeter Andras nu are nici un fel de contract cu Opera, nici de management, nici de munca nici de colaborare.

 

Demeter Andras este un personaj controversat, in 1990 a fost arestat la Targu Mures pentru "profanarea insemnelor de stat". Mai precis a smuls de pe statuia lui Avram Iancu steagul Romaniei si impreuna cu alti actori l-au calcat in picioare. In acel moment, Demeter Andras ocupa functia de director al Teatrului Maghiar de Stat din Timisoara.

Comentarii Facebook