Oameni de afaceri din Cluj RIDICAȚI de procurori! Unul dintre ei știe filiere din sfera înaltă

 

Mai mulți oameni de afaceri din Cluj au fost ridicați de procurori, în urma unor percheziții, și duși la Mehedinți într-un dosar de evaziune fiscală și înșelătorie. 

 

Au fost făcute percheziții la domicilile oamenilor de afaceri Costel Călugăr (foto), a surorii acestuia Claudia, și acasă la Sorin Petrovan, patronii unor firme de construcții din zona Turda. 

 

Unele surse judiciare au precizat că aceștia sunt bănuiți că creat un prejudiciu important bugetului de stat prin decontul unor cheltuieli prin facturi fictive.

 

Cei doi afaceriști, Călugăr și Petrovan au exploatat în asociere importante cantități de nisip din mai multe lacuri din apropierea orașului Câmpia Turzii, scrie evz.ro.

 

Costel Costel Călugăr a fost implicat și în dosarul ”retrocedărilor” în care a fost arestat Viorel Hrebenciuc. Călugăr a jucat atunci rolul intermediarului, care trebuia să se ocupă de întăbularea a peste 43.000 de hectare de pădure și apoi să vândă totul către o firmă care se ocupă cu exploatarea lemnului.

 

Cel care a obținut prin sentință falsă pădurea, Paltin Gheorghe Sturdza, a revocat înțelegerea, deoarece Costel Călugăr nu a reușit să transfere terenul în favoarea lui Dimitrie Sturdza. Cu toate acestea, clujeanul s-a ales cu dosar penal.

 

Costel Călugăr are două societăți comerciale și s-a mai ocupat și de decontaminarea unui teren pe care trece autostrada Transilvania, din apropierea orașului Turda. Contractul acesta a fost în valoare de 64 de milioane de lei.

 

Comentarii Facebook