O șatră de romi a pus stăpânire pe un teren de pe Aleea Bâlea, din Mănăștur - FOTO

 

Locatarii unui bloc de pe Aleea Bâlea, din cartierul Mănăștur, se plâng că o șatră de romi a pus stăpânire pe terenul din spatele imobilului. 

 

De mai bine de un an de zile pe terenul vecin din spatele blocului, (strada Campului Nr 156), s-a mutat o familie de rromi (Barbat cu sotie + 4 copii + ca in ultima vreme au mai aparut si alti indivizi). Pe terenul respectiv care se intinde pe toata lungimea blocului exista o casa darapanata pe care din ce am reusit sa aflu o ocupa abuziv. Pana aici nici o problema dar...

 

Imediat dupa ce au sosit au inceput problemele:

- cu fiecare zi ce trecea gunoaiele din curtea lor erau din ce in ce mai multe, adunand tot ce gaseau pe la gunoaie (un adevarat focar de infectie, nu de putine ori am vazut cum se plimbau sobolanii prin curtea lor).

- totodata au inceput sa construiasca tot felul de baraci improvizate (usi, nailoane, carpe, saltele etc) pe lanaga casa (nici vorba de autorizate)

- langa baracile lor pe terenul blocului se gaseste si un parculet pentru copii care e inutilizabil din cauza ca orice copil se poate imbolnavii din cauza focarului de infectie din vecinatate.

- de asemnea si-au imprejmuit terenul pe partea cu blocul intrand pe terenul blocului cu (~1 m).

- pe langa tote acestea s-au gandit sa creasca si niste animale in curte (gaini, rate, daca am inteles bine au chiar si o capra într-una din baraci (conform spuselor unui vecin). 

- De cand s-au mutat au avut constant 2-3 caini care latrau toata noaptea deranjand tot blocul. 

- Incalzirea o fac cu lemne doar ca in loc de lemne folosesc tot felul de gunoaie, iar fumul rezultat ajunge de multe ori in casele noastre fiind imposibil sa tii un geam deschis  pentru a nu intra mirosul in casa”, ne-au relatat clujenii care locuiesc pe Aleea Bâlea.

 

Oamenii au făcut sesizări la politia locala, Primaria Cluj-Napoca, politia comunitara și la Directia de sanatate publica.

 

Toate aceste sesizari nu au avut nici un rezultat concret pana in acest moment. E inadmisibil ca in 2015 nu departe de centrul orasului, intr-unul din primele orase din tara, capitala Europeana a tineretului sa se intample asemenea lucruri si nici o autoritate sa nu ia nici o masura de mai bine de un an de zile”, ne-a spus Marius Danciu, administratorul blocului. 

 

Acesta susține că nu are nimic ”împotriva romilor si nu as fi trimis acest mail si nici un fel de sesizare daca acei cetateni ar fi stiut sa traiasca civilizat”.

Comentarii Facebook