O profesoară din Cluj, de la o școală de cartier, i-a impresionat pe specialiştii Cambridge

 

O tânără profesoară de la o şcoală de cartier din Cluj-Napoca a câştigat o bursă acordată de Universitatea Cambridge celor mai buni dascăli de limba engleză din întreaga lume.

 

Cătălina Cocan are 32 de ani și predă la Şcoala ”Alexandru Vaida-Voevod”. Ea a fost răsplătită pentru bunele practici în procesul de predare, evaluare şi dezvoltare profesională, notează adevarul.ro.

 

Numai 5 profesori din întreaga lumea au primit, în 2014, bursa ”dr. Peter Hargreaves IATEFL 2014”. Concurența a fost foarte mare, profesoara din Cluj fiind în competiție cu pentru această bursă cu aproximativ 2.000 de persoane din lume.

 

Profesoara foloseşte, pentru a-i ajuta pe elevii săi, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, cele mai noi şi mai eficiente tehnici de predare a materiei.

 

Salariul lunar, de doar 1.000 de lei, nu a împiedicat-o să îşi conducă elevii spre performanţă.

 

Poate nu în fiecare clasă, dar la o clasă din două întâlnesc un elev pe care, cred eu, reuşesc să-l schimb în bine. Acest lucru mă motivează foarte tare. Şi mă întâlnesc cu copilul acela, care de la început a vorbit cu mine numai în engleză, şi mă întreabă ceva în engleză şi se mai întâmplă să fie câte un coleg de altă specialitate prin preajmă… deja ziua e salvată”, a spus profesoara.

 

Cătălina Cocan le-a prezentat speciliştilor Cambridge moduri distractive şi extrem de eficiente de predare a limbii engleze în şcolile din România şi din alte ţări cu specificul ţării noastre.

 

Foto: adevarul.ro

Comentarii Facebook