O echipa de salvatori din Cluj este pregatita sa plece in Buzau! Le lipseste un mijloc de transport pentru alimente


Echipa de salvare Transilvania urmeaza sa plece in Buzau pentru a ajuta persoanele sinistrate. A fost adunata si cantitatea de 300 de kilograme de alimente, dar lipseste un mijloc de transport.

"Echipa este pregatita sa intervina in zonele afectate cu ajutorul colegilor din Ungaria. Vom pleca in jur de 10 - 15 persoane coordonate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau. Incercam sa cooptam alpinisti cu experienta in ture de iarna de la Cubul Alpin Roman, sectia Universitara Cluj, pentru a transporta cu schiurile de tura medicamente in zonele apropiata din Buzau", a spus Oliver Kiss, coordonatul echipei de salvare Transilvania.

Acesta a mai spus ca din echipa de interventie va face parte si un asistent medical din Harghitra, dar si specialisti in medicina de urgenta din Secuime. "De asemenea, vor veni si specialisti in intervenie in situatii de urgenta din Ungaria. Incercam sa ajungem acolo. Am apelat la ajutorul celor Community Emergency Response Team (CERT), un grup de off-road care ajuta persoane aflate in situatii dificile, si la Transilvania Offroad Club pentru transportul persoanelor si al alimentelor in judetul Buzau", a mai spus Oliver Kiss.

Coordonatorul echipei a precizat ca a fost stransa cantitatea de 300 de kilograme de alimente din donatii, dar lipseste un mijloc de transport. "Aici am avea nevoie de transport din partea unei firme, a autoritatilor. Pentru persoane avem nevoie de 2 masini de teren, iar pentru alimente de un camion. Masinile off-road vor fi folosite pentru a duce medicii in locurile inaccesibile si, in plus, vom avea si un snowmobil, adus din Ungaria, pentru a ajunge chiar peste tot in Buzau. Cu ajutorul schiorilor de tura vom ajunge la toata lumea care are nevoie de ajutor", a mai explicat Oliver Kiss.

Doi membri ai echipei de salvare Transilvania au participat in 2010 in Albania la inundatiile din luna decembrie.

Comentarii Facebook