Social

O clujeancă a născut un copil mort, după ce medicii au trimis-o acasă. Șef de clinică revoltat că mama nu și-a ținut GURA

   

O clujeancă a născut un copil mort, la numai câteva zile după ce medicii de la Clinica de Ginecologie ”Dominic Stanca”  din Cluj-Napoca au trimis-o acasă, cu toate că ajunsese la urgență cu scurgeri de lichid amniotic.

 

Mama îi acuză pe medici că a fost lăsată să nască singură bebelușul mort și apoi forțată să semneze pentru incinerarea cadavrului.

 

Femeia a ajuns la camera de gardă a Clinicii de Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca după ce și-a dat seama că pierde lichid amniotic. Medicul care a consultat-o i-a spus însă să plece acasă. Potrivit unor surse medicale, în astfel de cazuri internarea gravidei și ținerea ei sub supraveghere sunt obligatorii.

 

Am ajuns la Stanca la urgențe (n.r. Unitatea de primiri urgențe a Clinicii de Ginecologie ”Dominic Stanca” Cluj) în 9 martie cu pierdere de lichid amniotic si cu mișcări fetale diminuate în ultimele 12 ore. M-au consultat și mi-au spus că membranele nu îmi sunt rupte. M-au dus la monitorizare, îi bătea  inima bebelușului, era bine. M-au dus la ecograf și mi-au spus că am lichid amniotic în cantitate suficientă și m-au lăsat acasă. Sâmbătă am simțit copilul, duminică nu l-am simțit. Nu m-am îngrijorat știind că am fost la ei la control și au zis că totul e ok”, a declarat Larisa.

 

Femeia a născut după patru zile de la externare. ”Am ajuns la Stanca, am fost urcată pe masă, mi s-a spus că nu sunt rupte membranele. Am fost dusă la monitorizare și acolo nu se auzeau bătăiile inimii bebelușului. La ecograf, copilul nu mișca. Medicul m-a întrebat când am fost ultima dată la control. I-am spus că am fost joi cu pierdere de lichid. Și foarte mirat m-a întrebat ”nu vi s-a propus internarea”? Eu i-am spus nu, mie mi s-a spus că scurgerea e normală. S-a uitat pe monitor și mi-a spus că copilul e mort, a povestit cu ochii în lacrimi femeia”, a mai spus ea.

 

M-au lăsat să nasc natural. Am fost tratată ca un animal. Am fost lăsată singură pe masa de nașteri de la dilatație 7 cm până când mi-a venit să împing copilul. Doctorii stateau într-un separeu, îi auzeam. După ce am născut, la 5 minute, a venit o asistentă cu un formular. Eu eram tulburată, eram inconstientă. Mi-au zis să semnez pentru incinerarea copilului că nu este altă procedură și am semnat. Apoi am aflat că ei aveau obligația să mă întrebe. Soțul meu era pe hol, dădea cu pumnii în ușă și insista la interfon și nu vroia nimeni să îl deschidă. Pe soțul nu l-a anunțat nimeni. Nu l-au chemat să vadă copilul. Nici mie nu mi l-au arătat. Mi-au spus că are 53 cm și 2350 kg, susține femeia”, a mai completat Larisa.

 

Femeia mai povestește că rezultatele de la Anatomie Patologică infirmă cauzele decesului invocate de medicii de la Maternitatea Stanca din Cluj-Napoca. În plus, scrisoare medicală pe care a primit-o când a ajuns la urgență i-a fost luată înainte să nască, iar pe actele pe care le are apare numele și semnătura unui medic care nu a fost prezent la controale sau la nașterea bebelușului. 

 

Clujeancă a depus acum plângere la Colegiul Medicilor.

 

Șeful Clinicii Ginecologie II ”Dominic Stanca” s-a arătat revoltat că pacienta nu s-a dus să discute cu el, ci a apelat la presă. 

 

Pacienta ar fi trebuit să vină să discute cu mine și poate aș fi putut să îi ofer unele lămuriri, nu să meargă la presă. Cine este presa? În fiecare zi vin pacienți și ne amenință că merg la presă. Dar presa nu are de ce să se bage în chestiunile medicale. Eu pot să spun că a fost un incident, pentru că moartea fetală este un incident și care nu s-a întâmplat numai aici, nu s-a întâmplat numai acum, s-a mai întâmplat, se va mai întâmpla. Dacă pacienta consideră că acest incident, de moarte fetală intrauterină s-a întâmplat datorită unei echipe, a unei culpe medicale, poate depune plângere. Eu nu pot să spun că a fost sau nu a fost. După ce se face ancheta disciplinară, atunci vom hotărî. Pentru că acolo (n.red. la Colegiul Medicilor) este o echipă complexă care analizează această situație”, a declarat profesorul Dan Mihu, șeful Clinicii Ginecologie II „Dominic Stanca”, conform stirimed.ro.

 

Foto: stirimed.ro

coral1_1_1.jpg
19-4-2017, 20:44
186 vizualizări
37 comentarii
medic20-4-2017, 15:02
TOATA GENERATIA ACTUALA SI VIITOARE DE MEDICI CARE PROFESEAZA IN CLUJ SINT PILE SAU AMANTI, MAI ALES IN SPECIALITATILE UNDE "SE CASTIGA" MAI BINE (PLICUL), DAR SI IN RESTUL, ASA A MERS SI MERGE SISTEMUL IN ULTIMII 20 DE ANI CEL PUTIN
jos cu DIRECTORUL SPITALULUI!!!!20-4-2017, 13:43
Cum mortii masii zice ca acest eveniment nu putea fi evitat....OK asta nu, Dar celelalte pe care le-a tinut cu zilele in spital cum zice o doamna ca o cunostinta de-a ei a stat o saptamana cu preclampsie si nu i-a facut cezariana, pe cand sa ii faca fatul a murit ... asta nu se putea evita????totusi era sub supravegherea lor!!!!Trezit-va oameni la realitate pe Mihu il doare in C...r de paciente daca nu i se da bani!!!NU MISCA UN DEGET!!!!pacat ca nu fac toate sesizari, mamele care au trecut prin asa ceva HUO om fara suflet ce juramant ai facut cand ai terminat facultatea?????sa iei bani????
Tuti20-4-2017, 11:40
Si amantele lor
dfhg20-4-2017, 13:16
Mai ales :D
gfjfj20-4-2017, 11:38
Bagati-i in spital, futu-le mama lor si cine lasa pilele sa profeseze.
pop20-4-2017, 7:53
Nu mai avem medici in tara numai cirpaci si spagari!!
Eu20-4-2017, 11:38
Si piloșii
Patita20-4-2017, 7:50
Am patit si eu acum catva timp cu dr costin (era platita cotizatia obligatorie pt naster)fost dir al spitalului atunci . el era la cafea 2 ore cu .... Si in sala de nasteri era fiinta zsigmond care nu te ajuta daca nu vi cu plicul mare . Si copilul a murit si am nascut mort si fatul mort a fost Furat- Vandut?
Anonim20-4-2017, 7:48
Deci ce putea sa faca BOC, mai lasati-l in pace ca nu se pricepe la nasteri
luati masuri20-4-2017, 5:25
deci Boc pt ce nu face ceva in aceste cazuri de acolo de sus de unde s-a catarat ? prost l-am ales de primar !!
Obstericianu20-4-2017, 6:08
Ai aparut rapandula avortata pe anus, si aici vii cu solutii septice si infecte. Mars pe Motilor si linge-l bine, spurcaciunea lumii!
alin20-4-2017, 7:30
SUBSCRIU
alin20-4-2017, 7:45
numa tamp[iti pe aici , da' ce are Boc Emil cu Ginecologia? chiar e de vina pt oricine da rateuri si pt orice se intimpla in orasul asta ? ce putea sa faca Boc , cezariana in locul asazisilor medici? uneori chiar mi-e rusine ca traiesc in acelasi oras cu asemenea dobitoci care cred ca primaru trebuie el "sa intervina" peste tot pe unde o dau altii in bara, el sa fie primul politist al orasului, primul ginecolog, etc, etc ,etc
@alin20-4-2017, 12:19
Aline, esti mai idiot decat prevede legea.
Ar trebui sa-ti fie rusine de tine insuti, nu de ceilalti, fiindca esti atat de idiot incat nu ti-ai dat seama ca "luati masuri" e doar un instigator.
Normal ca Boc n-are nici o vina, ala e doar un instigator care duce discutia in derizoriu.
Boc are alte bube: inchiderea spitalelor, taierile salariilor medicilor, etc.
@luati masuri20-4-2017, 14:44
Boc e de vina ca te-ai nascut tu.
alin20-4-2017, 15:14
Obstericianu si @alin , sa iti fie mai intai tie Rusine banuiesc ca esti acelasi postac , sa iti fie tie rusine ptr limbajul de PUSCARIAS , de unde stim noi ca nu tu esti Instigator platit pe aici , ca e deja evident ca duci o viata frauduloasa
@alin21-4-2017, 3:46
E evident ca esti idiot.
Daca "luati masuri" instiga si tu nu vezi, ci dimpotriva, te lasi atras in jocul lui, clar esti idiot.
Si nu sunt aceeasi persoana cu "Obstreticianu"
Iar aia cu "de unde stim noi" e apa de ploaie fiindca asa pot si eu sa zic "De unde stim noi ca nu esti un lingau de funduri al piticului?"
Obstetriceanu21-4-2017, 6:16
Atentie, limbricul lui Boc scrie copiind nik-uri tocmai ca sa creeze disensiuni, stil cunoscut si in politica. Cam asta-i stilul limbricilor.
Obstetriceanu21-4-2017, 14:17
Da de unde ai stiut, ai iesit dintr-un gaoz si ai intrat in altul? Dupa miros ori dupa gust? Care-i mai bun?
alin21-4-2017, 17:19
ha ha ha, nu!... nici macar nu a fost cazul....dupa cit esti de PROST am stiut , se vede si mi-am dat singur seama
anonim20-4-2017, 0:50
eu am patit sa merg la urgenta cu a doua sarcina 39 sapt(prima fiind cu cezariana) si era un rezident si cand a auzit ca sunt cu cezariana i-a spus moasei in cealalta incapere "ce ne facem ca nu avem medic sa intre in operatie?"
TotEu19-4-2017, 23:38
Până când un tata disperat nu-i va rupe capul unuia nu se vor liniști! Eu îndemn pe oricine care suferă o paguba(indiferent de natura sa) din cauza unui funcționar public SA-SI FACA SINGUR DREPTATE! Bagati-i in spital!
@TotEu20-4-2017, 2:06
Desi multi suntem de acord cu tine, nu e bine sa procedeze nimeni asa.
Doctorul are pile in politie/parchet/instanta fiindca se ocupa de rudele bolnave ale acestora, functionarul de la ANAF are pile in politie/parchet/instanta fiindca ocoleste afacerile coruptilor din aceste institutii, functionarul de la ghiseul cutare, la fel.
Deci orice ai face impotriva acestora, pilele lor o sa te infunde.
Daca o poti face cu cap si fara sa existe probe, bravo!
Vasile20-4-2017, 7:20
Tocmai pentru ca are pile e important sa-i rupi capatana. Cand zic ii rupi capatana ma gandesc sa-l lasi macar in scaun cu rotile pe viata.
Priveste toata problema ca un sacrificu pe care il faci pentru ca restul lumii sa poata trai mai bine.
... 20-4-2017, 14:46
Daca are "pile" nici pe alta cale nu poti sa ii faci nimic. Totus Daca il astepti cand iasa din curtea zasei cu o bota si ii dai 2 dupa cap... nu o sa stie nimeni cine e vinovatul.
Anna80_Leah19-4-2017, 23:38
Dupa cum stiu eu acest sef al clinicii Stanca are o maternitate privata NOVOGYN! Eu una inteleg ca Cei care nu au Bani se duc la stat, la Dominic Stanca, corect ca pe urma as afli in ce hal de comports cu time! Pe cand scoti bani la maternitate privata minim 100 de mil. Cam altfel se uita tine!Pe urma, Dominic Stanca spital comunist, investitie nu o fac ca pt. Ce? Trebuie demolat si reconstruit pt o clinica de stat Mai modern! acum nu ma mir deloc ca sunt unii care de duc in Ungaria pt. A naste la spitale de stat, nick acolo nu sunt salarii uriase dar totusi te respecta, so in caz in care moare in copil, doctoral la raspundre, un caz similar s-a intamplat la Budapesta, SOTE, in medic ginecolog ar fi cerut bani de la o pacienta in urma unei cezariene
Victor20-4-2017, 8:20
Tot de aceeasi indiferenta te lovesti si la Novogyn daca ai norocul sa nasti cu Dr.Mihu sau Sbirciu Mihaila...sotia a pierdut o sarcina si i-a durut in cot. A doua a dus-o pana la capat si a nascut la alta clinica in alt judet. Halal de asa medici, cei mai buni din Cluj...fac de rusine pe cei tineri care chiar fac treaba buna
....20-4-2017, 9:06
pe acei tineri nu ii lasa Mihu sa isi faca treaba, cunosc un caz in care doctorita a vrut sa mute pacienta la gine pt ca nu erau locuri in incubator si nu a fost de acord ca il face de rusine, mai bine a tinut pacienta in stanca pana a murit copilul in ea, O saptamana a tinut-o!!!!ala nu merita sa fie director de spital!
ro19-4-2017, 23:29
Criminalii in slujba statului.
ion19-4-2017, 22:39
mah gunoi de medic daca era nevasta-mea iti rupeam capu
Afara din medicina !19-4-2017, 21:26
Noroc ca nu eram eu tatal copilului Mihule, ca vedeati voi "incidente". Cred ca si in Somalia un medic bun interna pacienta, cu astfel de simptome. Bine ca multi medici rezidenti extraordinari si competenti (cunosc minim 3 cazuri, nu dau nume, sa nu va apuce dorul si sa ii aduceti inapoi) nu au putut ramane la clinica "de exceptie" Stanca, insa raman "specialistii" astialalti. Daca si medicul care a asistat la nastere a fost mirat de decizia colegului e clara treaba cu actul medical ... Rusine sa va fie, speram ca isi va face treaba Colegiul Medicilor, ar trebui sa zboare minim 3-4 personaje ! 2017 ? Poate 1917, cu indulgenta !
@sa19-4-2017, 21:58
Arata ca un caluga shaolin cu mustata lui , lucreaza si la clinica novagin , nu-i satura al de sus de bani .
Corect !19-4-2017, 23:01
Rugam mama sa ne spuna care e medicul ce nu i-a facut internarea ... sa il ocoleasca toti viitorii parinti. Poate poate devine muritor de foame, se lasa de medicina si se apuca de alta meserie, pentru a fi cu adevarat util societatii.
:-(19-4-2017, 23:17
Mihu se lauda cu ce nu facea, stiu si eu un caz din iulie cand a stat o pacienta o saptamana in spital cu preclampsie si tot a amanat-o pana i-a murit copilul in ea la 33 de saptamani si alt medic stiga la ea cand ii spune bebe a murit...si pacienta se pauca de plans ce cauti acuma vinovati???oricum sarcina iti era intarzaiata cu o saptamana, dar daca se intervenea la timp dupa rezultatele autopsiei copilul era OK...
.............19-4-2017, 23:40
Doar asa sa le ajute Dumnezeu dupa cum au facut juramantul!
Numele doctorului20-4-2017, 12:21
A postat mai jos numele doctorului, la comentariile de pe fb.
"Medicul care nu mi-a făcut internarea e Dr. Carmen Bucuri"
rrrrrrrrrr20-4-2017, 12:44
M-AS MIRA SA SE IA CEVA MASURI, IN CAZUL ACESTA DIN IULIE INCOACE DEJA SUNT CAZURI FARA NUMAR CAND MOR BEBELUSI IN BURTA MAMEI, SA DEA DUMNEZEU SA TREACA SI EI PRIN ASA SUFERINTA CUM TREC MAMAELE DIN CAZUA LOR!!!

Cele mai citite ştiri din Social

731 vizualizări
25-4-2018, 14:39
Femeie spulberată pe o trecere de pe strada Aurel Vlaicu. Ambulanța nu a oprit» Vezi tot
261 vizualizări
25-4-2018, 21:59
De ce a fost ARESTAT pedofilul de la școala din Mănăștur» Vezi tot
43 vizualizări
24-4-2018, 12:49
Șicanarea în trafic din Piața Cipariu s-a soldat cu decesul unui șofer. Agresorul a fost condamnat cu suspendare» Vezi tot
42 vizualizări
24-4-2018, 14:07
Suspectul de corupere sexuală a unor minori din Mănăștur REȚINUT pe 24 de ore - FOTO» Vezi tot
31 vizualizări
25-4-2018, 14:11
CLUJ: Decizie halucinantă a judecătorilor în cazul unui bărbat ce și-a bătut victimele și a încercat să intre cu drujba peste ele în casă» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?