O bomba germana din cel de-al doilea Razboi Mondial a fost gasita la Autostrada Transilvania

O bomba de aviatie germana, din cel de-al doilea Razboi Mondial, a fost gasita pe santierul Autostrazii Transilvania. Muncitorii care faceau sapaturi pe tronsonul dintre Turda si Campia Turzii au gasit bomba si au chemat pirotehnistii.

?

Munca in zona kilometrului 10, unde a fost gasit proiectilul, a fost oprita mai multe ore, cat timp au actionat reprezentantii Serviciului Pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj (ISU).

?

Reprezentantii ISU sustin ca acest proiectil are 50 de kilograme si ca a trebuit manipulat cu mare grija pentru ca exista pericol de explozie.

?

Seful serviciului pirotehnic din cadru ISU Cluj Dorin Palacean, a declarat pentru Stiri de Cluj .ro ca bomba gasita era extrem de periculoasa. "A fost dusa in Someseni pentru neutralizare. Nu e de surprinzator faptul ca am gasit-o aici, pentru ca nemtii obisnuiau sa bombardeze garile si aeroporturile, iar bomba aceasta a fost gasita la un kilometru de gara din Turda. Chiar ne asteptam sa mai gasim si alte? proiectile pentru ca este o zona care a fost des bombardata", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro Dorin Palacean.

?

Pirotehnistii sustin ca se asteapta sa creasca numarul de proiectile gasite odata cu inceperea lucrarilor agricole.

?

Comentarii Facebook