Miercuri 24 Aprilie

O ardeleancă a murit de cancer, iar banii de tratament erau păstraţi în buzunarul Bisericii

 

O femeie din Bistriţa a murit de cancer în timp ce banii de tratament erau păstraţi în buzunarul Bisericii.

Adriana Buzan (35 de ani) a murit miercuri, după o luptă cu cancerul. Femeia se pregătea să meargă în Turcia pentru tratament, însă nu a mai ajuns. În aceeaşi perioadă, o asociaţie a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a întârziat aproape o lună virarea sumei stânse pentru bolnavă în cadrul unui concert caritabil.

 

Medicii clujeni care o tratau de ani de zile i-au dat speranţe Adrianei şi i-au vorbit despre un tratament revoluţionar în Turcia, care i-ar fi putut prelungi viaţa. Medicii turci au consultat-o şi i-au recomandat un tratament care trebuia urmat acolo. Costul acestuia ajungea la 20.000 de euro. În noiembrie, Adriana încă nu reuşea să adune suma necesară. La începutul lunii, în 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă a decis să se implice şi a organizat, prin Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Bistriţa-Năsăud şi Protopopiatul Bistriţa, un concert caritabil la care au răspuns afirmativ zeci de artişti, fără a fi remuneraţi.

 

La câteva zile bune de la concert, asociaţia anunţa, prin intermediul Radio Renaşterea, că în urma evenimentului caritabil s-au strâns 17.600 de lei. Culmea, aceasta era exact suma de care mai avea nevoie Adriana pentru a ajunge în Turcia. La aproape o lună de la eveniment, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Bistriţa-Năsăud nu virase banii strânşi în contul Adrianei. După ce ziarul local Bistriţeanul.ro a sesizat acest lucru în data de 6 decembrie, în aceeaşi zi, asociaţia a virat banii în contul Adrianei. Totuşi, încă de la începutul lunii decembrie Adriana era internată la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, iar din 4 decembrie era inconştientă. Adriana Buzan s-a stins în data de 7 decembrie, la ora 6.45, scrie adevarul.ro.

Comentarii Facebook