Nu are nici măcar pensie, dar muncește în fiecare zi! Un bătrânel e nevoit să vândă flori în centrul Clujului pentru a putea trăi



În ciuda vârstei înaintate, circumstanțele îl forțează pe un bătrân să iasă din casă aproape zilnic, chiar și pe frig, pentru a vinde buchete de flori uscate astfel încât să își ducă traiul.

Deși există numeroase persoane care recurg la cerșetorie, bătrânelul preferă să muncească, stând ore în șir în zona Teatrului Național din Cluj-Napoca și își vinde buchetele de flori, uscate și aranjate chiar de el.

O tânără, impresionată de acesta, a decis să împărtășeacă povestea sa pe Facebook, arătându-le clujenilor că, achiziționând un buchet de flori, pot face un cadou frumos unei persoane dragi, dar pot ajuta și o persoană care se străduiește să își ducă existența.

Ce ai putea face tu cu 10 lei? Poate ți-ai putea lua o cafea, ori aproape un pachet de țigări sau poate aproape un meniu de la KFC.... Însă, ce ai zice dacă ți-aș spune că, cu doar 10 lei, ai putea face o faptă bună pentru un bătrân necăjit și în același timp un gest frumos pentru cineva drag ție?

Ai putea face un cadou mamei tale, surorii tale, iubitei tale, soției tale, prietenei tale care îți ascultă toate prostioarele, șefei tale care nu ți-a tăiat din salariu deși întârzii destul de des la serviciu în ultima vreme, colegei de birou care te ajută mereu când ai nevoie, sau (pentru că tot e sesiune pentru studenți) colegei care te-a lăsat să te inspiri de la ea și te-a ajutat să îți treci nenorocitul ăla de examen sau care te-a lăsat să îți xeroxezi toate notițele ei de la cursuri, ori fetei acelea din autobuz care ți-a zâmbit chiar acum, fără nici măcar să te cunoască... Ori, cui vrei tu... Ideea e că nu avem nevoie de ocazii speciale să facem pe cineva fericit, nu?”, a scris Alexandra.

Stând de vorbă cu vânzătorul de flori, tânăra a aflat că acesta nu are nici pensie, dar nici o locuință proprie, fiind nevoit să plătească 300 lei pe lună chirie.

E singur, sotia sa a murit acum 25 de ani, iar copiii l-au uitat. Sta cu chirie in Cluj si plateste 300 de lei. Mi s-a parut foarte necajit, nu are nici pensie...”, a mai scris tânăra.

Povestea bătrânului a devenit rapid cunoscută pe rețelele sociale, aceasta fiind distribuită de peste 1.200 de ori pe Facebook.




Comentarii Facebook