Noua Dreaptă în marș prin Cluj-Napoca: Acțiunile maghiarilor sunt separatiste - VIDEO

 

Circa 200 de membri ai organizației extremiste Noua Dreaptă au mărșăluit la Cluj-Napoca sărbătorindu-l pe Avram Iancu și victoria Revoluției de la 1848.

 

Noua Dreaptă a scandat lozinci pro românești, în timpul marșului din Piața Mihai Viteazu spre Piața Avram Iancu: ”Noi suntem români, aici pe veci stăpâni”, ”Harghita, Covasna, pământ românesc”, ”Unitate naţională”, ”România românilor”.

 

Tinerii din organizației au desfășurat un steag uriaș și au ținut discursuri, prin care au condamnat separatismul la care îndeamnă etnicii maghiari. ”Separatiştii maghiari au inventat aşa-zisul drapel secuiesc, copiat după drapelul provinciei Kosovo, în culorile albastru şi auriu. (…) Au dezvoltat o strategie paralelă. Ei îşi dau seama foarte bine că niciodată singuri nu vor obţine autonomia judeţelor Covasna şi Harghita. Atunci, au început să anime un curent separatist în rândul populaţiei româneşti din Transilvania. Au apărut ligi transilvane, mişcări ardelene şi din ce în ce mai mulţi români, din prostie sau din ticăloşie, se alătură acestor curente antinaţionale susţinute de Budapesta. (…) Suntem astăzi aici pentru a ne bucura de împlinirea a 166 de ani de la revoluţia română din Ardeal, suntem aici să demonstrăm că Avram Iancu este viu, cultul său este mai viu ca niciodată”, a menţionat Tudor Ionescu, președintele Noua Dreaptă.

 

Codrin Goia, președintele Noua Dreaptă Cluj, a anunțat că propune mutarea capitalei României la Sfântu Gheorghe. ”Cerem Guvernului mutarea capitalei României în Ardeal, la Sfântu Gheorghe, pentru a avea o poziţie centrală, mult mai accesibilă din toate zonele ţării. De asemenea, cerem acest lucru pentru că în Ţinutul Secuiesc există o problemă cu separatismul şi noi nu dorim destrămarea României. Iar cea mai bună soluţie pentru prevenirea separatismului şi autonomiei pe criterii etnice este mutarea capitalei în acea zonă. Cei de la UDMR s-au plâns că zona Ţinutului Secuiesc este săracă, este ţinută intenţionat în sărăcie, or mutarea capitalei ţării la Sfântu Gheorghe ar duce rapid la o dezvoltare economică puternică”, a spus Goia.

Comentarii Facebook