Noile autobuze Mercedes au alertă pentru nevăzători și alte inovații în premieră - VIDEO

 

Noile autobuzele Mercedes care au intrat de joi, 12 aprilie, în exploatare la Cluj-Napoca sunt dotate cu sistem sonore de avertizare a persoanelor nevăzătoare. 

 

Cele 15 autobuze Mercedes au în premieră națională acest sistem audio, care se activează în momentul în care autobuzul ajunge în stație.

 

În premieră, sunt echipate cu un sistem audio de informare a nevăzătorilor aflaţi în staţii. Este instalat un difuzor audio la exteriorul primei uşi din faţă de unde o voce va anunţa la intrarea în staţie numărul liniei şi direcţia spre care se îndreaptă. În plus, în interior, autobuzele sunt dotate cu panouri care afişează succesiv staţiile de transport în comun”, a spus Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Persoane (CTP) Cluj.

 

De asemenea, noile autobuze au la ușile din mijloc butoane ce pot fi activate de însoțitorii persoanelor aflate în scaun cu rotile sau chiar de acestea, dar și de către mamele cu cărucioare, care vor să urce în autobuz și au nevoie de ajutor sau de un timp mai mare pentru a face toate manevrele. ”O dată activate aceste butoane, șoferul este avertizat vizual și până când problema nu este soluționată, autobuzul nu poate porni din loc, este blocat. Pe bordul șoferul se aprinde o lumină când o persoane în scaun cu rotile vrea să urce, trapa de acces este coborâtă și, numai după ce șoferul dezactivează butonul de avertizare de pe bord autobuzul și persoana cu handicap s-a urcat, poate porni din loc. Este un mijloc de siguranță pentru a nu apărea probleme”, a mai spus Neag. 

 

CTP introduce 15 autobuze Mercedes în circulație la Cluj. Pe ce linii vor circula FOTO/VIDEO

Comentarii Facebook