Noi imagini cu HAOSUL de la demolarea de pe strada Scorțarilor. Primăria Cluj-Napoca tace! - FOTO

 

Cu toate că presa a scris despre demolarea haotică a unui imobil pe strada Scorțarilor, Poliția Locală nu a anunțat niciun fel de sancțiuni. 

 

In data de 10 aprilie 2018, in jurul orei 12.00 m-am plimbat cu nepotica pe str. Scortarilor, unde se demoleaza o cladire ramasa in paragina de mai multi ani. La un moment dat o bucata mare de zid a cazut peste gard si trotuar. Bucati mari de beton, zidarie si moloz au cazut pana pe carosabil. Nu au existat marcaje de atentionare pentru zona periculoasa. O masina a evitat la limita impactul cu bucatile de beton de pe carosabil, iar eu eram la cativa pasi pe trotuar cu nepotica. Atasez pozele facute pe loc, cu telefonul mobil. Am anuntat politia locala despre acest incident, au si venit la locul faptei, dar cred ca au ajuns dupa ce molozul a fost adunat in graba”, ne-a relatat un martor. 

 

Pe strada Scorţarilor, investitorii francezi au obținut avize pentru a construi trei clădiri de 6 etaje, în care să funcționeze birouri și locuințe. 

 

Ar fi interesant de aflat dacă și în Franța, demolarea s-ar fi făcut fără respectarea oricăror norme de protecție. 

 

Primăria Cluj-Napoca nu a anunțat că s-a luat vreo măsură împotriva firmei care a făcut demolarea. Regulile de protecție în astfel de cazuri ar fi trebuit să fie impuse de administrația locală, iar un inspector de la Poliția Locală să fie prezent pentru a se asigura că totul se respectă. 

 

Despre echipamentul de protecție al celor care lucrează nici nu se poate vorbi. Vedeți mai jos imagini de la fața locului. 

 

 

 

 

Comentarii Facebook