Noi dovezi despre hackerul clujean care ar fi spart site-ul Președinției. Ancheta procurorilor este CONTESTATĂ

 

Procurorii DIICOT l-au reținut acum doi ani pe hackerul Toader Borș, din Cluj Napoca, acuzându-l că a spart site -ul Președinției și că avea control asupra a peste 9 milioane de carduri. 

 

În fața judecătorilor, în timpul procesului, acuzațiile au început să cadă precum muștele. 

 

Avocata lui Toader Borș, Maria Mladin, a precizat că hackerul a fost acuzat că a transferat anumite date pe un server din Olanda și că a spart site-ul Președinției României. În timpul procesului, Serviciul de Telecomunicații Speciale, care administrează site-ul administrației prezidențiale, a precizat că site -ul www.presidency.ro nu a fost spart niciodată.

 

Din evenimentele jurnalizate la nivelul STS nu rezultă elemente care să confirme că că în perioada solicitată site-ul web www.presidency.ro a fost compromis în urma atacurilor informatice, serverul nu a răspuns afirmativ la niciun request neautorizat de tip sql injection”, a precizat generalul Marcel Opriș, șeful STS, într-un răspuns trimis Tribunalului Cluj, la cererea judecătorului.

 

 

Hackerul Toader Borș a fost reținut și a stat în arest preventiv șase luni, iar apoi a fost plasat alte șapte luni în arest la domiciliu, fiind considerat un pericol public.

 

Au fost inițiate în intervalul orar 11:03 – 13:26, atacuri asupra server-ului …, site-ul oficial al Președinției României, atacuri de tip SQL Injection care au avut ca sursă IP –ul...”, precizau procurorii DIICOT în sentința de arestare.

 

Hackerul a fost acuzat și că a vehiculat datele personale de pe nouă milioane de carduri de debit, Visa Electron. Avocata lui Toader Borș contestă aceste acuzații. ”Într-o viață de hacker nu se pot aduna atâtea date. Toader Borș este informatician de meserie și activează într-un grup de anti-hacking. La acest grup au apelat o societatea specializată, bancară, care a trimis datele de pe mai multe conturi Visa, dezactivate, compromise de diferite atacuri informatice, pentru a fi analizate”, spune Maria Mladin.

 

Există bănuiala că, la momentul efectuării percheziției informatice, procurorii și polițiștii au descărcat dintr-un server din Olanda, prin calculatorul lui Borș, foarte multe informații. ”Este foarte important, fiindcă organele de poliție au conectat calculatorul său la serverul din Olanda și au copiat datele de la distanță”, a mai afirmat avocata Mladin.

Comentarii Facebook