Noi DETALII despre sinuciderea șefului vânătorilor din Cluj. Acum 6 luni s-a sinucis și contabila Asociației

 

Președintele Asociația Vânătorilor din Cluj (AJVPS), Ioan Meseșan, s-a sinucis vinerea trecută, în sediul asociației, lăsând o serie de întrebări fără răspuns. 

 

Meseșan și-a dat demisia din funcția de președinte al Asociației acum 3 săptămâni, după ce au apărut acuzații că din fondul de vânătoare lipseau 26 de cerbi, în valoare de 156.000 de euro.

 

În circumstanțe suspecte s-a sinucis acum 6 luni și contabila Asociației, Angela Pop, aruncându-se în râul Someș. Explicația atunci a fost că femeia avea probleme în familie. După câteva luni a urmat sinuciderea șefului Asociației, iar acum vânătorii clujeni cer o anchetă serioasă, mai ales că AJVPS Cluj are în conturi 500.000 de euro.

 

Ioan Meseșan și-a dat demisia din funcția de președinte al Asociației în urmă cu trei săptămâni, după ce Ministerul Mediului a amenințat că va retrage administrarea fondurilor de vânătoare de la Stolna și Panticeu, din cauza dispariției cerbilor și căprioarelor. Pe aceste fonduri erau, în 2015, 26 de animale, dar, în 2016, au dispărut. ”Au venit în primăvară cu hârtii scrise și semnate de ei, cu zero cerbi. Am făcut niște verificări și am întrebat de ce nu sunt cerbi. Colegii au fost la fața locului și nu erau urme. Când i-am întrebat unde sunt cerbii, au spus că au migrat, că oile, că lupii. Erau 26 de animale evaluate la 156.000 de euro. Noi ne-am constituit deja parte vătămată”, a spus directorul Gărzii Forestiere Cluj, Istrate Ștețco.

 

Fiind acuzat direct de proasta gestiune a fondurilor, Ioan Meseșan s-a internat la Psihiatrie. La ședința care a avut loc în 6 septembrie, la Asociația Vânătorilor din Cluj s-a discutat foarte dur. ”Bea apă, multă apă, și ieșea afară și venea înapoi. I-am spus să își spună părerea de ce nu a făcut evaluările la cerbi, dar el nu spunea nimic coerent. Sunt oameni cu puteri mari în spatele acestei morți. El era un om ușor manipulabil. La acești oameni mari le trebuie fondurile de vânătoare”, spune un oficial al AJVPS Cluj, citat de evz.ro.

 

După câteva zile de la această ședință, Ioan Meseșan s-a sinucis. El a scris câteva cuvinte pe cuponul pe baza căruia și-a ridicat arma de la magazinul de arme situat lângă sediul Asociației: ”Cartușele și arma sunt de la magazine. M-ați lucrat cum ați vrut … conducerea … vă rog sunați la numărul …”.

 

Medicii legiști susțin că Meseșan s-a împușcat prin gură, decesul fiind instantaneu. 

Comentarii Facebook