Noaptea Muzeelor la Cluj a fost un succes: Numai la Muzeul de Artă au fost 15.000 de persoane

 

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a fost vizitat de 15.000 de persoane la Noaptea Muzeelor, reprezentând principala atracție a clujenilor în seara zilei de 17 mai. 

 

În cadrul evenimentului “O noapte la palat”, clujenii au putut vizita gratuit galeria naţională şi expoziţia Sigmar Polke, au avut ocazia să viziteze balconul Palatului Banffy şi totodată, într-o atmosferă vieneză, au dansat vals şi au degustat ştrudele. 

 

Principala atracţie a Muzeului de Artă a fost balconul Palatului Banffy, care şi-a deschis porţile publicului, porţi care vor rămâne deschise pe toată perioada verii. 

Balconul, recent restaurat, a intrat în istorie după ce a fost vizitat de împăraţii Francisc I şi Franz Josef. 

 

Pentru reconstituirea atmosferei de epocă a palatului, cu ocazia Nopţii Muzeelor, în sala de acces spre balcon, au fost expuse portrete nobiliare, inclusiv cel al împăratului Francisc I pictat de Barabas Miklos, portrete realizate în secolele XVII - XIX de Theodor Aman, Sava Henţia, Gyárfás Jenö, Franz Anton Bergmann, Johann Frankenberger şi alţii.

 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca (Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia” şi Secţia Pavilionară, str. Memorandumului nr. 21), a fost vizitat de nu mai puţin de 6.764 de persoane, din care 1.024 de persoane au vizitat Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia”.

 

Muzeul ”Octavian Goga” din Ciucea a fost vizitat de aproximativ 400 de persoane.

 

Muzeul Apei „Leonida Truţă” aflat în administrarea Companiei de Apă „Someş” S.A., la fel ca şi în anii precedenţi, a fost vizitat de câteva sute de oameni. 

 

Vezi AICI imagini de la Noaptea Muzeelor. 

Comentarii Facebook