Noaptea europeana a liliecilor are loc sambata la Bastionul Croitorilor


Noaptea europeana a liliecilor va fi organizata in acest an sambata, 8 octombrie, intre orele 16.00 - 22.00. Intrarea este gratuita. 

Cea de-a VI - a editie a evenimentului va avea loc la Bastionul Croitorilor, de pe strada Baba Novac si este organizata in parteneriat de Asociatia pentru Protectia Liliecilor din Romania, Institutul de Speologie "Emil Racovita" -  Departamentul Cluj, Liceul pentru Deficienti de Vedere si Clubul Impact "Stars".

"Noaptea Europeana a Liliecilor are ca scop mediatizarea speciilor de lilieci europeni protejate prin Conventia de la Londra (1991) la care Romania a aderat in anul 2000 (Legea nr. 80/2000), si a habitatelor in care acestea traiesc. Evenimentul se adreseaza tinerilor si adultilor care vor avea astfel ocazia sa se familiarizeze cu viata acestor mamifere activ zburatoare ale noptii, deseori protagoniste ale unor superstitii care nu-si gasesc, insa, echivalent, in realitate", anunta organizatorii evenimentului.

In Romania traiesc 30 de specii de lilieci, dintr-un total de 45 de specii europene, adaptate reliefului variat cu areale carstice care cuprind circa 13.000 de pesteri naturale.

Comentarii Facebook