Ninge în tot județul Cluj. Cum se circulă pe drumurile județene

 

În cursul dimineţii zilei de 7 ianuarie 2016, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă. 

 

Azi-noapte, în zonele joase de deal şi câmpie, temperaturile au fost în jurul valorii de -1 grad Celsius, astfel încât ploaia căzută s-a transformat treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare. De asemenea, în cursul nopţii, în zona de munte a nins, grosimea stratului de zăpadă depus pe carosabil fiind de câţiva centimetri. Astfel, în vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele 12 ore s-a acţionat pe un număr de 74 de drumuri judeţene, dintre care pe 24 de drumuri judeţene a intervenit SC Napoca Construcţii SA cu 11 utilaje, iar pe 50 de drumuri judeţene SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA, cu un total de 38 de utilaje. În total, a fost folosită o cantitate de 806 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

În acest moment se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii îmbibate cu apă şi lărgirea carosabilului, respectiv împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. 

 

Începând cu ora 9.00, drumul judeţean 107P, aflat pe raza comunei Mărişel, între km 27 şi 32, este închis pentru desfăşurarea unei competiţii sportive-raliu. 

Comentarii Facebook