Nicolae Bocsan, omul lui Marga, numit rector interimar la UBB Cluj


Profesorul Nicolae Bocsan a fost numit rector interimar de Senatul UBB Cluj, pentru a respecta ordinul ministrului Educatiei din 17 februarie.

Mandatul de rector al lui Andrei Marga expira in 26 februarie si, pana la alegerea noului rector, functia va fi detinuta de Nicolae Bocsan. primul tur de scrutin va avea loc in 1 marti, iar al doilea, daca va fi nevoie, in 8 martie.

Acesta este considerat un apropiat al rectorului Andrei Marga, detinand aceeasi functie si in urma cu cativa ani, cand Andrei Marga nu a mai putut sta in fruntea universitatii, deoarece ii expirasera cele doua mandate consecutive permise de lege.

In acel interval, Senatul UBB Cluj a creat special pentru Marga functia de presedinte al Consiliului Academic al UBB, conducand din umbra universitatea.

 

Ordinul emis in 17 februarie de Catalin Baba, noul ministru al Educatiei, avea ca scop "desfasurarea in deplina legalitate a procesului de alegere a rectorului si pentru a veni in intampinarea solicitarilor formulate  de catre universitati, cadre didactice si studenti ca urmare a semnalarii unor nereguli in acest proces".

 

Citeste mai jos detalii...

Marga, "executat" de Catalin Baba si inlocuit cu un rector interimar! Vezi ordinul

 

"In reuniunea Senatului Universitatii Babes-Bolyai de azi, 22 februarie 2012, s-au decis urmatoarele: In conformitate cu prevederile Legii Educatiei din 2011, Rectoratul actual si administratia actuala a universitatii isi incheie misiunea in momentul in care predau institutia unui Rectorat si unei noi administratii.

Ca si in celelalte universitati din tara, in care alegerile au avut deja loc, reglementarile alegerilor adoptate la Universitatea Babes-Bolyai se pun in aplicare integral.

Senatul Universitatii Babes-Bolyai, la propunerea Prof.univ.dr. Andrei Marga, l-a desemnat ca ordonator de credite pe Prof.univ.dr. Nicolae Bocsan. Ordonatorul de credite nu inseamna rector interimar.

Profesorul Nicolae Bocsan a acceptat desemnarea ca ordonator de credite (nu ca rector interimar).

Prin urmare, Rectoratul in componenta actuala, Consiliul de Administratie, Decanatele, Consiliile Profesorale functioneaza in structura de pana acum pana la incheierea alegerilor unei noi administratii", precizeaza reprezentantii UBB Cluj.

Comentarii Facebook