Nici taximetriștii din Cluj nu-s mai BUNI! Au refuzat transportul unui tânăr nevăzător și a câinelui ghid

 

Paul Bogorin, un tânăr din Sibiu, ne-a relatat că persoanele nevăzătoare au mari probleme în a accesa spațiile publice alături de câinii lor ghizi. 

 

Duminică, 15 ianuarie, în plin scandal privind refuzul angajaților Panemar de a permite accesul unei tinere și a câinelui ei însoțitor în magazin, mai mulți taximetriști clujeni au făcut exact același lucru. 

 

Eu am un labrador și îl folosesc pentru a mă conduce. La Sibiu avem probleme foarte mari în instituțiile publice și în spațiile publice. 

 

Duminică am fost la Cluj-Napoca și șase taximetriști m-au dat jos din mașină și au refuzat să mă transporte alături de câinele meu. Mi-au spus că ei își pot selecta clientela și că nu mă transportă. Eu sunt mai rău de gură și la unul dintre ei m-am urcat alături de câine fără să mai ascult și i-am cerut să mă transporte. Am fost servit, dar nu este normal să se recurgă la astfel de presiuni. Legea nu este cunoscută și nici aplicată”, ne-a relatat Paul.

 

El a spus că o cunoaște pe tânăra care a fost dată afară din magazinul Panemar de pe strada Al. Vaida Voievod. Paul ne-a spus că o cheamă Diana și are câinele ghid de puțin timp, urmând să fie înscris pe numele ei.

 

Cluj: Discriminare pentru nevăzători, la Panemar. A fost dată afară de angajate din cauza cățelului însoțitor

 

Paul și câinele lui Fantom formează prima echipă om/câine-ghid din Sibiu.

 

Fantom este un labrador în vârstă de 2 ani, care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în antrenamente. Instructori specializați din Satu Mare l-au învățat cum să însoțească, la fiecare pas, o persoană care nu vede. Cum să îi semnalizeze unde sunt scările. Cum să îi arate să oprească la trecerile de pietoni. Cum să ocolească obstacolele. Cum să fie, de fapt, ochii pe care omul nu îi are. Iar acel om, pentru Fantom, este Paul, un tânăr sibian care tocmai a intrat la Jurnalistică, la “Lucian Blaga”, conform turnulsfatului.ro.

 

 



Comentarii Facebook